Şu an Denizli’de yaşayan 31 yaşındaki Eyüp Sarman’ın babası Abdullah Sarman, 5 Şubat 1992 yılında, yük taşımak için kullandığı, kendisine ait 20 AU 318 plakalı kamyonu ile Mardin’in Nusaybin ilçesinde, kaza geçirdi.
Kazada, baba Abdullah Sarman hayatını kaybetti. Kazanın gerçekleştiği yıl 8 yaşında olan Eyüp ve 6 yaşındaki kardeşi Emrah, çocuk yaşta oldukları için kaza yerine amcaları ve yakınları gitti. Baba Sarman’ın cenazesini Nusaybin’den alıp Muş ilinin Malazgirt ilçesine götürürken hurdaya dönen araç olay yerinde kaldı.
O tarihten bu yana kamyonla ilgili herhangi bir haber alamayan Eyüp Sarman, kazadan 23 yıl sonra, 2015 yılında gelen vergi cezası tebligatını alınca şok geçirdiğini belirtti. Sarman, “Babamı iş için gittiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde geçirmiş olduğu trafik kazasında kaybettik. Kaza sonrası olay yerinde kalan, bir daha haber alamadığımız babama ait kamyonun 23 yıl sonra gelen vergi borcu üzerine harekete geçtim. Önce Nusaybin’e giderek kaza ile ilgili bilgi almaya çalıştım. Beni Diyarbakır 3. Sulh Ceza Mahkemesi’ne yönlendirdiler. Mahkeme bana, kayıtların 15 yıl himaye edilip daha sonra imha edildiğini söyledi. Kaza ile ilgili sözlü ve yazılı herhangi bir bilgi ve belgeye ulaşamadım.” dedi.



Evli ve bir çocuk babası olduğunu, kirada oturan Sarman, inşaatta amelelik yaparak geçimini sağlıyor. Gelen borcu ödeme imkânının olmadığını belirten Sarman, “Evimize gelen tebligatta kazada hurdaya dönen kamyondan dolayı yaklaşık 23 bin Türk Lirası vergi cezası olduğunu gördük.  Bizi şaşırtan bu borcun 23 yıl sonra gelmesi, daha önceden gelseydi belki bir önlemini alırdık. Ben çocukken gerçekleşen bu olaydan dolayı benim sorumlu tutulmamı anlamış değilim.” dedi.
Babasından hiçbir miras kalmadığını belirten Eyüp Sarman, kendilerine kazada hurdaya dönen kamyonun vergi borcu ile karşı karşıya kaldığını, ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi. Yetkililerden konuyla ilgili yardım istedi.