Bodrum’da, baba ve oğlunun ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından kayıplara karışan iş adamı, öğle saatlerinde adliyeye teslim oldu.
Bodrum Göltürkbükü yolu üzerinde dün gece meydana gelen trafik kazasında, 34 EK 0779 plakalı lüks aracın önünde bulunan aracı sollarken çarptığı 48 K 8364 plakalı motosiklete bulunan Efekan Kaplan (8) ve babası Şaban Kaplan (35) hayatını kaybetti. Kazanın ardından kayıplara karışan sürücü Eyüp K (39)’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.
İstanbul’da tekstil işiyle uğraşan işadamı Eyüp K, bugün saat 12.00 sıralarında iki avukatı ve yakın akrabalarıyla Bodrum Adliyesine gelerek teslim oldu. Eyüp K’nin tatil için Göltürkbükü beldesinde bulunduğu ortaya çıktı.

“ÖMÜR BOYU AZAP ÇEKECEĞİM”

Avukatlarıyla birlikte savcılıkta ifade veren Eyüp K'nin “Minibüsü sollamaya çalışırken önümdeki motosiklet sola aniden dönüş yaptı. Ben son anda fark ettiğim için çarpmaktan kurtaramadım. Çok üzgün ve çok pişmanım. Ömür boyu vicdan azabı çekeceğim. Olay yerinde bana tepki gösterdikleri için ayrılmak zorunda kaldım” dediği öğrenildi.
Öte yandan kazada hayatını kaybeden Efekan Kaplan ve babası Şaban Kaplan’ın cenazeleri, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Dalaman ilçesine gönderildi. Ehliyetsiz olan baba Şaban Kaplan ve oğlunun kaza anında kask takmadıkları tespit edildi.
Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.