ERZURUM (CİHAN)- Erzurum Aziziye Belediyesi tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ilçe yeni bir çehreye bürünüyor.
Aziziye Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bahar dönemi çalışmalarını sürdürüyor. Park, bahçe, refüj ve kavşaklara dikilen ağaç ve çiçeklerle ilçe adeta kabuğunu kırıyor. Geçtiğimiz yıl parklara konulan çocuk oyun gruplarının zeminleri düzenlenirken, çimler biçilip, ağaçları budanarak çevre düzenlemesi yapılıyor. Kavşak ve refüjlere çim ekimi de yapan belediye ekipleri, mevsimlik çiçek dikiminin de hazırlıklarını yapıyor. İlçedeki tüm parklara kamelya ve oturma bankları da konularak ilçeye yakışır görüntüler oluşturulacak.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yapılan düzenlemelerle ilçenin estetik bir görünüme kavuşacağını belirtti. Geçtiğimiz yıl başlatılan ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü dile getiren Başkan Cengiz, “Park-bahçelerde bakım ve temizlik çalışmaları sürüyor. Halkımızın rahatlıkla ve huzur içerisinde oturup dinlenebilecekleri alanlar oluşturmak için bir takım düzenlemeler yapıyoruz. Tüm parklarımızı kamelya ve oturma banklarıyla donatarak, halkımıza yakışır dinlenme alanları oluşturacağız. Ayrıca geçtiğimiz yıl kurduğumuz çocuk oyun gruplarının zeminlerinin düzenlemesini yaparak çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda oynamalarını sağlıyoruz.” dedi.
Ağaç ve çiçek ekiminin de sürdüğünü dile getiren Başkan Cengiz, “Geçtiğimiz yıl kavşak ve refüjlere 3 bin 500 adet meilland gülü diktik ve bunlar çiçek açmak üzere. Yine refüjleri mevsim şartlarına uygun olan mavi ladin, batı ladini ve sarıçam gibi ağaçlarla donattık. Ağaçlandırma çalışmalarına kaldığımız yerden devam ediyoruz. İki yılda ilçemiz sınırları içerisinde 3 bin adet, mavi ladin, batı ladini, sarıçam, süs elması, süs eriği ve çalı türü ağaçlar diktik ve bu çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizi, parkı bahçesi, caddesi, sokağı ve yeşil alanıyla örnek bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz.” diye konuştu.
Ağaç ve çiçek alımı için belediye bütçesinden tek kuruş para harcamadıklarının altını çizen Başkan Fatih Cengiz, mali durumu iyi olmayan bir belediye olduklarını ve çeşitli kurumlardan hibe yoluyla alınan ağaç ve çiçeklerle ilçeye görsel güzellik kattıklarını sözlerine ekledi. CİHAN