Bugün yaptığımız 'Denizli Aydın Muğla Üçgeninde Araba Dolandırıcıları Av Peşinde' haberimizin üzerinden kısa süre geçmesine rağmen aynı şekilde mağdur olan bir kişi daha haberdenizli.com'u aradı. Bu şahısın ifadesine göre aynı isimlerdeki kişiler aynı şekilde, yine bir cuma günü, yine saat 16.30'da onu da kandırmışlar.

Denizli gündemine bomba gibi düşen araba dolandırıcılığı haberinden sonra, 26 bin 750 Türk Lirası değerindeki aracını dolandırıcılara kaptıran E.Ş, kendisinin de 15 Nisan Cuma Günü aynı yöntemle dolandırıldığını söyledi. E.Ş de tıpkı Aydın'daki M.A gibi aracını krediyle aldığını belirtti.
Araç satacakların bu hususa dikkat ederek araç satmaları gerektiğini belirten E.Ş, özellikle Cuma günü mesai bitimini seçiyorlar. Çünkü sen en erken pazartesi hesabını kontrol edebiliyorsun. Bu sırada da araç çoktan 3. şahısa geçmiş oluyor. Aydın'daki arkadaş gibi benim de başıma böyle bir şey geldi. Ben de savcılığa başvurdum. Yetkililerden yardım istiyorum." dedi.
 
AYDIN'DAKİ OLAY NASIL GELİŞTİ (BİR ÖNCEKİ HABER)
Denizli Aydın Muğla arasında akıl almaz bir şekilde araba hırsızlığı yaşandı.

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan M.A, dişinden tırnağından artırdığı parayla bir araba satın aldı. Bir süre bindikten sonra arabayı değiştirmek istedi. İnternet sitelerine arabasını satabilmek için ilan verdi.

haberdenizli.com'a yaptığı açıklamada; M.A'nın arabasına Denizli'den bir alıcı çıktı. 27 Nisan 2016 tarihinde aracın satışını yapmak için Denizli'de buluşmak için anlaştılar. Denizli'de buluşacakları yere aracı asıl alacak olan U.Y,  gemi kaptanı olduğunu söyleyerek gelmedi.

Aracını satmak için Aydın'dan gelen M.A ve satış almak için U.Y'nin vekili olarak gelen, Denizli'nin Sarayköy ilçesinde oturduğu belirtilen M.K ve nişanlısı olduğunu söylediği bayan 8. Noter'de hazır bulundu.

Aracın satışı yapılırken M.A'ya aracın parası hemen verilmedi. Kendisine bankadan eft yapılacağı söylendi. Eft'nin saat 16.30'dan sonra yapıldığı için pazartesi günü hesapta olacağı söylendi. Şüphelenen araç sahibi M.A'ya telefondan bir dekont gösterildi. Gösterilen dekonta bir daha bakmak istediğinde ise 'bir yanlışlık oldu silinmiş heralde' diyerek geçiştirildiği belirtildi.

M.A'nın ifadesine göre, daha sonra araçla Bakırlı ışıklarında N.A adlı bir kişiyle buluştular. Aracı satan M.A'ya güvensizlik yaşamaması için 26 bin 500 Türk Lirası değerinde senet imzalayıp verdiler. Daha sonra da Denizli Otogarı'ndan ayrıldılar.

Ertesi gün banka hesabını kontrol eden M.A paranın yatmadığını görünce başından kaynar sular döküldü. Hemen savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu. Daha sonra anlaşıldı ki, o şikayet dilekçesini yazarken, dolandırıcılara kaptırdığı aracın Muğla'ya satış işlemi yapılmış. Muğla'ya bakayım derken Denizli'ye 3. kişiye satılmış olduğunu gördü.

Kıt kanaat geçindiğini, dişinden tırnağından artırdığı parayla bir araba alabildiğini, onun da borcunun henüz bitmediğini belirten M.A, aracının peşine düştü. Önce Sarayköy'deki M.K'yi bulmak için oraya gitti. Kişinin kimliğinin doğru olduğunu fakat Denizli'de notere birlikte geldiği bayanın nişanlısı olmadığını, kendisinin evli ve bir çocuğu olduğunu öğrendi. Fakat kendisine ulaşamadığını belirtti.

Aracını kaptıran M.A savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağını, kendisinin canının yandığını, fakat başkalarının canının yanmasını istemediğini belirtti.