Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Aynes Gıda, kısa sürede Türkiye geneline süt ve süt ürünleri satmaya başladı. Başta Acıpayam olmak üzere çevre ilçelerden çok sayıda üreticinin sütünü alıyor. Aynes'in iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvurması sütlerini bu işletmeye veren çiftçiyi tedirgin etti. 

Edinilen bilgiye göre, Denizli'ye bağlı Acıpayam İlçesi Aligöz Mevkii'nde bulunan şirket KAP'a yaptığı açıklamada: "Şirketimizin içinde bulunduğu mali koşullar nedeniyle şirketimizin iflasının ertelenmesi talebiyle 26/01/2016 tarihinde dava açılmış olup Acıpayam Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Esas No: 2016/29 ile 27/01/2016 tarihinde alınan ara karar uyarınca, Şirket hakkında yapılmış veya yapılacak icra takipleri ile ihtiyati haciz ve tedbir uygulamalarının İİK. 179-a uyarınca tedbiren durdurulmasına dair karar verilmiştir. İçinde bulunulan durumun en kısa zamanda çözümlenmesi için şirketimize önemli katkı sağlayacağına inandığımız şirketlerle ortaklık görüşmelerine devam edilmektedir." denildi.

Üretici, Denizli'nin en büyük süt işletme tesisi olan Aynes'in başına bir iş gelmesi halinde, hergün hayvanlarından aldığı sütü ne yapacağını kara kara düşünüyor.