ANKARA (CİHAN)- Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, özel yetkili cumhuriyet savcısı tarafından, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Çarkın, 1994 yılında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde cesedi bulunan avukat Yusuf Ekinci'nin öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara Adliyesi'ne getirildi. Özel yetkili cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan Çarkın, daha sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme başkanının Çarkın dosyasını incelediği belirtiliyor.
Eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, 2 Haziran Perşembe günü İstanbul'da gözaltına alınmıştı. Cuma günü ise aynı soruşturma kapsamında özel yetkili savcıya ifade veren Çarkın, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü.
Avukat Yusuf Ekinci'nin eşi avukat Ülkü Ekinci ve oğlu avukat Sertaç Kamil Ekinci, cesedin bulunmasının yıl dönümü olan 25 Şubat 2011 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na faili meçhul cinayetin işlendiği tarihte görev yapan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. CİHAN