Aydın'da okulların açılmasıyla birlikte tedbirleri artıran polis ekiplerinin dikkati sayesinde il merkezinde bir şahıs molotof kokteyli hazırlarken yakalandı. Şahsın lüks otomobilinde ise silah ve kesici suç aletleri ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, öğlen saatlerinde Aydın-Muğla karayolu üzerinde devriye gezen polis ekipleri, Muğla yolu otoban giriş kavşağındaki ağaçların gölgesinde bir şahsın şişelere bir şeyler doldurduğunu görünce durumdan şüphelenip şahsı izlemeye aldı. Şahsın terör eylemlerinde kullanılan molotoflardan hazırladığını gören polisler bölgeye gelen diğer ekiplerle birlikte şahsı gözaltına aldı. Çevrede çok sayıda molotof, hazırlanmak üzere boş şişe ve bir miktar yanıcı ve parlayıcı malzeme ele geçirilirken, şahsın üzerinde ve arabada tabanca ile rambo bıçağı diye tabir edilen bıçak ele geçirildi. Terör şüphesi üzerine polis ekipleri ve Terörle Mücadele Şubesi tarafından bölgede çalışma başlatılırken, olay yeri inceleme ekiplerinin de çağrıldığı olay yerinde ve şahsın kullandığı 34 VV 9066 plakalı araç içerisinde inceleme çalışmaları devam ediyor.

HEDEFİNİN KAYINPEDERİNİN EVİ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Güvenlik güçleri şahsın terör örgütü ile bağlantısı olup olmadığı yönünde çalışma başlatırken, sabıkası olmadığı öğrenilen 29 yaşındaki S.Ö. isimli şahsın hedefinin Aydın merkeze bağlı Ovaeymir beldesindeki kayınpederinin evi olduğu ileri sürüldü. Edinilen bilgiye göre, eşinden bir süredir ayrı yaşadığı öğrenilen S.Ö.’nün, eşinden ayrı yaşamasına sebep olduğunu iddia ettiği kayınpederine öfkeli olduğu, bu nedenle olaylardan sorumlu tuttuğu kayınpederinin uygun bir zamanını kollayıp evini yakmak için molotof kokteylleri hazırladığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahsın sorgusu ve olayın terör bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.