Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan Aydın Şehirler Arası Otobüs Terminali Şubat ayında hizmete girecek. Otogar inşaatının tamamlandığını ve içerisindeki dükkanların ihalesini yapacaklarını belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, terminalin Şubat ayı içerisinde faaliyete geçeceğini açıkladı. 
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında temeli atılan ve geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan Aydın Şehirler Arası Otobüs Terminali binasının açılışı için gün sayılıyor. Aydın-Muğla karayonun 7. Kilometresinde yer alan yeni terminal binasında yer alan dükkanlar ve alışveriş merkezi için ihale süresi bekleniyor. İhale ilanına çıkılan dükkanların teslim edilmesinin ardından yeni otogar hizmete girecek.
Kentin uzun yıllar sıkıntısını çektiği otogar sorunun nihayet çözüldüğünü belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, mevcut otogarın şehrin ortasında sıkışıp kaldığını dikkat çekerek, “Kentin ihtiyaçlarına cevap veremeyen mevcut otogarımız şehir içi trafiğini de olumsuz etkileyen otogardan kurtulmamıza az kaldı. İhale süreci tamamlanmasıyla Şubat ayı içerisinde yeni otogarımızı açmayı hedefliyoruz” dedi.
'ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE BİN KİŞİLİK DÜĞÜN SALONU OLACAK'
Otogar projesi inşaatına başlamadan önce Antalya otogarında ve değişik otogarlarda incelemelerde bulunduklarını söyleyen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Mevcut otogarımıza günde ortalama 200-250 otobüs giriş çıkış yapıyor. Otobüslerden inen, binen, bekleme sırasında alışveriş yapan yolcuların hesaplamalarını yaptık ve de yeni otogarımız için Antalya otogarında incelemelerde bulunduk. 20 dönüm arazi üzerinde 28 bin metrekare kapalı alana sahip olacak otogarımız toplam 3 katlı olacak. 36 adet bekleme peronu ve 6 adet transit geçiş peronu ile 22 adet acente bürosu bulunacak. Bodrum katta 200 araçlık minibüs garajı ve 65 araçlık otopark yer alacak. Bin 200 metrekarelik alışveriş merkezinin üzerinde bin kişilik düğün salonu da olacak” diye konuştu.
‘20 MİLYON TL'YE İHALE EDİLDİ’
Fiziki koşulları çok kötü olan mevcut otogardan yeni otogara geçen esnafın ve otogarı kullananların konforlu bir hizmet alacağını kaydeden Özlem Çerçioğlu, "Otogarlar şehirlerin dışa yönelik şehrin vitrini ve fotoğrafıdır. Bu anlamda Aydın'ın kötü bir imajı vardı. Biz göreve gelmeden önce bu imajımızı düzelteceğimizi söz vermiştik. Bu anlamda çok ciddi adımlar attık ve şuanda Aydın-Muğla karayolu üzerinde çok güzel bir kompleks yükseldi. Otogar projemiz şehrin sadece otogar ihtiyacını değil, sosyal alan sorununu, insanların ihtiyaç duyduğu düğün salonu sorununu da çözeceğini inanıyoruz. Projenin ihale bedeli 20 Milyon TL. İnşallah yeni otogarımızı Şubat ayı içerisinde kullanıma açacağız " dedi.
'MİNİBÜS GARAJIDA ŞEHİR İÇERİSİNE TAŞINACAK
Aydın şehir merkezinde kalan şehirler arası otobüs terminalinin yanı sıra şehir içerisinde olan minibüs garajıda yeni terminal binasının tamamlanmasıyla şehir dışına taşınmış olacak. Aydın'ın Köşk, Koçarlı, Yenipazar ve Çine ilçelerinin ve çok sayıdaki beldesinin yanı sıra onlarca köyün Aydın ile bağlantısını sağlayan minibüslerin kullandığı Zafer Meydanı'ndaki minübüs garajı da yeni otogar ile birlikte yıllardır kullandığı yerden kalkarak Muğla yolu üzerindeki yeni terminale taşınacak. Böylece Aydın şehir içerisindeki trafik yoğunluğu bir nebze daha olsa rahatlamış olacak.
MİNİS GARAJI ALANINDA 11 KATLI KÜLTÜR MERKEZİ YÜKSELECEK
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, minibüs garajının yeni yerine taşınmasıyla minibüs garajının bulunduğu alanda Aydın Belediyesi Kültür Merkezi projesini hayata geçireceklerini açıklamıştı. İki katlı 181 araçlık yer altı otoparkının yer alacağı projede 900 kişilik konferans salonu, 500 kişilik nikah salonu ve mağaza olacak. 11 katlı olacak merkezin üst katlarında ofisler yer alacak. 18 Bin 175 metrekare alanda uygulanacak proje tamamen belediyenin öz kaynakları ile yapılacak.