Seksen yıldır yapılan haksızlığa dur demek için “Zincirler Kırılsın Ayasofya Camii Açılsın” kararlılığıyla yola çıkan yüzbinler Anadolu Gençlik Derneği’nin çağrısıyla Ayasofya Camii Meydanı’nda kıyama durup sabah namazını eda etti.

Denizli’den ve Anadolu’nun dört bir yanından otobüslerle Ayasofya Camii Meydanı’nı dolduran yüzbinler, meydanda gece yarısından itibaren programın başlamasını beklemeye başladı. Program Şehzadebaşı Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Ercan Çakıroğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra ev sahibi olarak açılış konuşması yapan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut meydandakilere hitaben, “ Ecdadımız canları pahasına Peygamber Efendimizin duasına mahzar olmak için İstanbul’u fethi etmiştir. Bizler de ecdadımızın canları pahasına yaptıkları mücadelenin şuuruyla buradayız” dedi.

AYASOFYA CAMİİ AÇILANA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Anadolu Gençlik Derneği olarak daha önce 15 milyon imza toplayıp Meclis’e teslim ettiklerini vurgulayan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Birçok kez de Ayasofya Camii Meydanı’nda kıyama durduk. Allah’ın (cc) izniyle zincirler kırılacak Ayasofya Camii olarak açılacak. Bu haksızlığa göz yumanlara sesleniyorum; bilsinler ki Anadolu Gençlik Deneği olarak Ayasofya Camii olarak açılana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Ayasofya da namaz kılma talebimiz Sultanahmet Cami’ni doldurmayla kıyaslanamaz. Bizim burada namaz kılma talebimiz hakkın batıla galebe çaldığının sembolü olan Ayasofya camiinin tekrar camii olarak açılması talebidir. Ayasofya Cami’nde kimse namaz kılmasa dahi bu minarelerden ezanların okunması çok önemlidir” diye konuştu.

ŞU TOPLULUK FATİH’İN, ECDADIN EMANETİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKMIŞTIR
Ayasofya Cami’nde sadece ezanların susturulmadığına işaret eden Turhan şöyle devam etti: “Fatih medreseleri yıkıldı. Küçük Ayasofya’nın minarelerini yıktılar. Bu camiinin de minarelerinin yıkmaya çalıştılar. Fakat ecdadımız Ayasofya Cami’nin minarelerinin yıkılmasına izin vermedi. Ayasofya Cami’nin içindeki kilise figürlerini ortaya çıkardılar, bu da yetmezmiş gibi AB’de Ayasofya Cami’nin kilise olarak açılması için istekte bulundular. Fakat başaramadılar. Muhakkak ki hak galip gelecek batıl yok olacaktır. Ayasofya Allah’ın (C.C.) izniyle yeniden cami olarak açılacaktır. Şu topluluk Fatih’in ecdadın emanetine her zaman sahip çıkmıştır. Şu topluluk olduğu müddetçe hiçbir zaman Allah-u Ekber nidaları bu topraklarda  kısılamayacak. Bugün İstanbul’un fethinin günüdür. Duaların geri çekilmediği şu sabah vakitlerdeyiz, üç aylardayız, ne olur yarabbi bu ecdadın vakfiyesini bizlere açmayı nasip et... Şu minarelerde tekrardan Allah-u Ekber nidalarını işitmeyi hepimize nasip et”

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan yüzbinlere yaptığı konuşmada, “İstanbul’un fethi nasıl ki hakkın batıla üstünlüğünün timsali olmuş ise aynı şekilde Ayasofya Camii de İstanbul’umuzun fethinin sembolüdür.  Ayasofya Camii Hakk’ın batılı kuşatmasıdır. İlay-ı Kelimetullah aşkının remzidir.  İslam’ın Avrupa’daki varlığının tacıdır. 480 yıl Ayasofya’nın minarelerinden Allah-u Ekber nidaları eksilmedi.  Ama maalesef yıllardır İslam beldesi olan İstanbul da Ayasofya’nın minarelerinden ezanlar okunmuyor. Bu durum bizleri çok rahatsız ediyor. Nasıl ki bakanlar kurulu kararıyla Ayasofya Camii kapatıldı,  Ayasofya Cami’siyle alakalı beklentimiz, yine bakanlar kurulu kararıyla, Fatih’in bize emanet bıraktığı, Ayasofya Cami’nin açılmasını istiyoruz. Allah’ın (cc) izniyle zincirler kırılacak Ayasofya Camii olarak açılacak. Bu haksızlığa göz yumanlara sesleniyorum; bilsinler ki Anadolu Gençlik Deneği olarak Ayasofya Camii olarak açılana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

BAKANLAR KURULU KARARIYLA AYASOFYA CAMİ’NİN AÇILMASINI İSTİYORUZ
Ayasofya Cami’nin mahzun bir şekilde baktığını ifade eden Turhan, “480 yıl Ayasofya’nın minarelerinden Allah-u Ekber nidaları eksilmedi.  Ama maalesef yıllardır İslam beldesi olan İstanbul da Ayasofya’nın minarelerinden ezanlar okunmuyor. Bu durum bizleri çok rahatsız ediyor. Nasıl ki bakanlar kurulu kararıyla Ayasofya Camii kapatıldı,  Ayasofya Cami’siyle alakalı beklentimiz, yine bakanlar kurulu kararıyla Fatih’in bize emanet bıraktığı Ayasofya Cami’nin açılmasını istiyoruz. Herkes gücünün yettiğiyle, sorumluluk alanıyla hesaba çekilecek. Bu konuyla alakalı devletimizin yetkililerinden Ayasofya minarelerinden tekrar ezan okunmasını bu namazları caminin içerisinde kılmayı yüzbinler olarak kardeşlerimiz olarak talep ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Fetih nesli Hocasının izinde...
Fetih emanetçileri Ayosofya’da kılınan sabah namazının ardından, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Topkapı’da bulunan kabrini ziyaret ederek dua ettiler. Gün boyu ziyaretlerin olduğu kabre özellikle AGD’li gençler yoğun ilgi gösterdi. Daha sonra Fatih sultan Mehmet Han’ın ve Ebu Eyyüp-el Ensari hazretlerinin kabirleri ziyaret edildi. Ardından İzmit’e doğru yola çıkan Fetih erleri, Anadolu Gençlik Derneği’nin öncülüğünde İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü için düzenlenen “Fetih Şöleni”ndeki coşkuyu doyasıya yaşadılar...

 TARİHİ GÜNLERDEN BİRİ DAHA YAŞANDI
 İstanbul’un ardından İzmit de tarihi günlerinden birini yaşadı. Ayasofya Camii Meydanı’nı dolduran yüz binler sabah namazının ardından İzmit İsmetpaşa Stadyumu’nda İstanbul’un fethini kutladı. Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) İstanbul’un Fethi’nin 563. yılı münasebetiyle“ Fetih ve Gençlik” temasıyla düzenlediği fetih kutlamasına Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce fetih nesli katıldı.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafirin de katıldığı şölende, stadı hınca hınç dolduran on binler hiç unutamayacakları bir fetih şöleni yaşadı.