Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Schengen vizesinin kalkmasıyla birlikte Avrupa kapılarının açılacağını belirterek, bunun ekonomik fırsata dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Necdet Özer, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Türk vatandaşlarına Schengen vizesini kaldırmaya yönelik tavsiye kararını değerlendirdi. Vize muafiyeti tavsiye kararını memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Başkan Özer, “Avrupa Konseyi’nden ve Avrupa Parlamentosu’ndan herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tavsiye kararının uygulamaya geçirilmesini beklemekteyiz. Vize serbestliği gerçekleştiğinde AB ile her anlamda ilişkilerimiz daha da gelişecek ve özellikle ticari ilişkilerimizde ciddi gelişmeler yaşanacaktır. Vize muafiyetiyle ilgili başta hükümetimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

AB ülkelerine vizelerin kaldırılmasıyla birlikte gerek maliyet gerekse de zamandan tasarruf sağlanacağını söyleyen Özer, “Artık vizeler için kaybedilen süreler ve maliyetler olmayacak. Böylece Avrupa kapıları açılacak ve en büyük ihracat pazarımız olan AB ülkeleri ile ticari ilişkilerimiz daha da artacaktır. Vize muafiyet kararının bir an öne hayata geçirilmesini ve bu muafiyetlerin fırsata dönüştürülmesini temenni ediyoruz. ” dedi.