Denizli'de Çamlık Kırevinde düzenlenen toplantıya, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Kongre Üyesi Dobromir Karamarinov ve Teknik Delege Christian Prestegaard katıldı.

Vali Abdülkadir Demir, Denizli’nin birçok ulusal ve uluslar arası şampiyonalara ev sahipliği yaptığını, 2012 yılının da bu açıdan önemli bir yıl olduğunu söyledi. 2012 Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonasının Denizli’de yapılacağını ve THK Havacılık Eğitim Merkezinin de 2012 yılında ilimizde açılacağını hatırlatan Vali Demir, Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasının da ilimizde aynı yıl yapılacağından dolayı ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Yarışma etabının UNESCO’nun dünya miras listesinde olan Pamukkale’de yapılacağına dikkat çeken Vali Demir, travertenlerin de tüm dünyaya bu sayede daha fazla tanıtma imkanı bulunacağını belirtti. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Vali Abdülkadir Demir, şampiyonanın başarıyla geçeceğine inandığını söyledi. Vali Demir ayrıca, şampiyonanın TRT aracılığı ile EBU platformu üzerinden internetten tüm dünyaya canlı olarak aktarılması için gerekli girişimlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

7 Temmuz 2012 yılında gerçekleşecek olan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasında sporcular 250 metrelik rakımı çıkacaklar ve 4600 metre olan parkurda koşacaklar. Genç bayanlar ve genç erkekler ile büyük bayanlar ve büyük erkekler kategorilerinin yer alacağı şampiyona Pamukkale’de gerçekleşecek. Şampiyonaya yerli ve yabancı yaklaşık 250 sporcu katılacak.