Denizli Belediyesi’nin Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülü 2012 Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ederek birinci olan "Engelliler Çalışıyor" projesine destek olan kurum ve kuruluşlara plaket verildi. Belediye Başkanı Osman Zolan’ın evsahipliğinde Dedeman Park Otel’de düzenlenen plaket törenine AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Vali Abdülkadir Demir, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, çok sayıda protokol üyesiyle projeye destek olan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Başkan Zolan, törende yaptığı konuşmada ödül alan projenin, Denizli’de kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturduğunu söyledi. Yurtiçi ve yurtdışından 16 kurum ve kuruluşla ortaya çıktığını belirten Zolan, “Projeye emek veren birçok arkadaşlarımız oldu. 2007’de Nihat Zeybekci başkanımızla başlayıp 2010’da tamamlanan bir projemizdir. Sonucu sadece Denizli Belediyesi başarısı gibi paylaşmak yerine bizimle birlikte yürümüş, bu işe emek vermiş, engellilere destek olan tüm insanlarımızla bu güzelliğimizi paylaşmak istedik. KOSGEB’e AB sorumluluk projesi dalı için biz de başvurduk. Bu başvurunun ardından Türkiye’yi temsil edecek üç proje içinde yer aldık. Burada Milletvekilimiz Nurcan Dalbudak, projemize referans oldu. 30 ülkeden 402 proje katıldı. Belediyemizin projesi birinci seçildi. Biz orada Türkiye’yi temsil ettik. PAÜ, Sosyal Hizmetler, Sağlık Müdürlüğü, İş-Kur Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret Odası, Sakatlar Derneği ve Hollanda’daki kardeş şehrimiz Almelo’dan katılımlarla proje hayat buldu.” dedi.

Milletvekili Zeybekci de projenin engelli aileler için çok önemli olduğunu belirtti. Zeybekci, “Engelli çocuğu olan ailelerin, ‘Ben öldükten sonra çocuğuma ne olacak?’ kaygısını ortadan kaldıran bir projedir. 'Benden sonra benim engelli çocuğum ve yakınım artık hayatını kendi sürdürebilecek, ayakları üzerinde durabilecek, en önemlisi de mutlu olabilecek mi?' kaygısını taşıyan ailelerin kaygılarını azalttığı için bu projeyi önemsiyorum.” diye konuştu. Milletvekili Dalbudak ise yıllarca Avrupa’dan gelen insanların, ‘Bu ülkede hiç engelli yok.’ dediğini vurgulayarak, “Evinden dışarıya çıkamayan engellilerin, evin bir köşesine saklanan çocukların, son 10 yıldır yapılan doğru yatırımlar ve bütçelerin doğru yere aktarılmasıyla yaşamları kolaylaştı.” şeklinde konuştu. Vali Demir, Avrupa Birliği projelerinin gerek kamu bürokrasisinde gerekse özel sektörde ciddi getirisi olan çok önemli bir konu olduğunu anlattı. Demir, “Hem AB’ye proje yapacaksınız hem de bu projeyle birincilik ödülü alacaksınız. Bu, kutlanmaya değer bir çalışmadır ama daha da anlamlısı, bütün kurumların destekleriyle işin içerisinde olmasıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkanı Zolan, proje sebebiyle gönderilen plaketi Milletvekili Zeybekci ile beraber aldı. Ardından projeye katkı yapan ve emek harcayan kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket verildi.