Denizlili Trap Şampiyonu Ayrıca Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Lisanslı sporcusu olan Osman Uyaroğlu av sezonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
2015-2016 Av sezonu Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu Kararıyla 15 Ağustos tarihinde üveyik, bıldırcın, domuz avlarıyla sezonun açıldığını belirtti. Uyaroğlu, “Avcılık vazgeçilmez bir tutkudur ve Türkiye’de dünyada büyük bir kitleye sahiptir. Av sezonu açılıyor ama her gün Av yapılamayacağını ve bunun için çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde, ayrıca bıldırcın, üveyik, yaban domuzu avı bu avlanma günlerine ek olarak salı günüde yapılabilecektir”. dedi.
Uyaroğlu, “Avcılık kurallara uyulduğunda kötü bir şey değil tüm kayıtlı avcılarımız kuralların bilincinde ve vicdanlarıyla hareket eden kişilerdir. Kayıtsız avcılar yani Kaçak avcılar aynı zamanda Eğitimsiz ve bilinçsiz kişilerdir. Çevreye, Yaban hayatına, avcı arkadaşlarına ve avına saygılı olan avcıdır, diğer türlü sadece eli tüfekli kişidir dedi.

Ayrıca 2015 Yılının Kaçak avcılıkla mücadele yılı olduğunu belirten Uyaroğlu, doğa koruma ve milli parklar bölge müdürlüğü Merkez Av Komisyonu (MAK) bu seneyi kaçak avcılıkla mücadele yılı ilan etti ve denetimleri arttıracak o yüzden avcılara belgesiz, İzinsiz avlanmama konusunda uyarılarda bulundu.