ANTALYA (CİHAN)- Manavgat Jandarma Doğal Hayatı Koruma Timi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde öğrencileri, doğayı koruma ve temiz çevre konusunda bilinçlendirdi.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Titreyengöl'de Suntopia Hotel'de Jardarma Doğal Hayatı Koruma Timi, Küçükhasan İlköğretim Okulu'ndan 64 ikinci sınıf öğrencisine, doğanın korumanmasıyla ilgili yerinde uygulamalı bilgilendirme yaptı. Bilgilendirme sonrası öğrencilere jandarma, tşört ile şapka dağıttı.
Otel yönetimi doğaya bırakılan kağıt, cam şişe ve plastik poşetlerin doğru bir şekilde istiflemesini yapan öğrencileri madalya ile ödüllendirdi. Manavgat Doğal Hayatı Koruma Timi Komutanı Jandarma Başçavuş Birol Ceylan, yaptığı konuşmada, gelecek kuşaklara bırakılacak olan en değerli mirasın bozulmamış doğa ile tertemiz bir çevre olduğunu söyledi.
Doğaya gelişigüzel atılan atıkların asırlar sonrası toprağa karıştığına dikkat çeken Birol Ceylan, çocuklarda küçük yaşta doğayı koruma bilincinin gelişmesi için okullarda öğrencilere bilgilendirme konferansı verdiklerini kaydetti. Ceylan, "Bize emanet edilen doğayı gözümüz gibi korumak bir insanlık görevi. Gelecek kuşaklara bırakacağımız en kıymetli miras bozulmamış bir doğa. Çevremizi ve ormanlarımızı korumamız bizim en öncelikli görevimiz olmalı." diye konuştu.

Suntopia Hotel Genel Müdür Yardımcısı Nikolay Yankov da doğanın korunması hususunda özel çaba sarfettiklerini söyledi. Nikolay Yankov, Küçükhasan İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Varol'a, doğayı koruma konusunda gösterdikleri gayretten ötürü 'Doğanın Kalbi' isimli özel plaket takdim etti.
Suntopia Hotel Çevre Sorumlusu Soner Çolaklıoğlu ise doğanın korunma konusunda öğrencilere uygulamalı eğitim verdiklerini kaydetti.
CİHAN