Muğla’nın Marmaris ilçesinde balık yemek isteyen turist İngiliz aile, ateşin üstlerine sıçraması sonucu yanarak hastanelik oldu. Bir restoranda akşam yemeğinde ateşte balık servisi yapılırken ispirto ocağının ateşinin sıçraması ve balığın alev alması üzerine Tony Barr (41) ve Cristy Barr (35) ile çocukları Rasey Barr (2), Anny Barr (14) ve Jessico Barr (15) yandı. Etraftakilerin yardımıyla ateş söndürülürken yaralılar hastaneye kaldırıldı. Çocuklar ayakta tedavi edilirken Tony ile Cristy Barr çiftinin vücutlarının yarısının yandığı belirtildi.

Tony Barr, olayı anlatırken, “Çok güzel görünen bir balık servisi yapılırken ispirtonun üstümüze sıçramasıyla alev aldık, Eşim, kız çocuklarım ve bebeğim yandı.” dedi. Cristy Barr da, “Çok güzel bir gündü. Her şey çok güzeldi. Bu kötü kaza başımıza geldi. Kızlarım, bebeğim, eşim ve ben yandık. Bebeğim ölebilirdi. Sadece güzel bir balık yemek istemiştik.” şeklinde konuştu.

Yaralıların kaldırıldığı Özel Marmaris Hastanesi Başhekimi Dr. Ünsal Aybek ise sağlık durumlarıyla ilgili yaptığı açıklamada özellikle anne ve babanın yüzünde, vücudunda, omuzlarında, göğüslerinde, ellerinde birinci ve ikinci derece yanıklar bulunduğunu belirtti. Başhekim Ayberk, “Hastanemize geldiklerinde vücutlarının hemen hemen yarısı yanmış durumdaydı. Hemen tedaviye başladık, hayati tehlikeleri yok.” dedi.

Kaza sebebiyle Barr ailesi restoran işletmesinden şikâyetçi oldu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.