Atatürk Parkı’nı yeniden düzenlemek için harekete geçen Denizli Belediyesi, parkı daha kullanılır ve modern bir hale dönüştürecek. Çalışmalar öncesi parkı gezen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Atatürk Parkı’nı altyapı ve üstyapı çalışmaları ile baştan aşağı değişen Gazi Bulvarı’na yakışır bir hale getireceğiz” dedi.
Denizli ve Denizli insanının yaşam kalitesini artırmak hedefiyle hareket eden ve bu doğrultuda yatırımlar gerçekleştiren Denizli Belediyesi, kent insanının sosyal yaşantısını da sihirli dokunuşlarla farklılaştırıyor. Denizli’nin farklı bölgelerinde kent insanının yorucu ve stresli ortamlardan uzak kalabileceği, doğayı hissedebileceği büyük vadi ve kent parkları yaparak Denizli’ye bambaşka bir görünüm kazandıran Denizli Belediyesi, bir yandan da kentin merkezinde bulunan ve zamana yenik düşerek yıpranan parkları yeniden düzenleyerek kullanıma sunuyor. Cumhuriyet Parkı’ndan sonra Atatürk Parkı’nı yeniden düzenlemek için harekete geçen Denizli Belediyesi, parkı daha kullanılır ve modern bir hale dönüştürecek. Çalışmalar öncesi parkı gezen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, parkın daha yoğun kullanımını sağlamak için planlamalar yapıldığını, değişimle Atatürk Parkı’nı altyapı ve üstyapı çalışmaları ile baştan aşağı farklılaşan Gazi Bulvarı’na yakışır hale getirileceğini söyledi.

Kent merkezinde bulunan ve dolayısıyla herkesin uğrak yeri olan Atatürk Parkı’na yeni bir görünüm kazandıracaklarını dile getiren Başkan Zolan, yaşanacak değişime ilişkin şu bilgileri verdi: “Biz kent insanının yaşam kalitesini artırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Özellikle yeşil alan üretme konusunda inanılmaz bir gayret gösteriyoruz. Denizli Belediyesi her yıl bir önceki yılın iki katı oranında yeşil alanı kente kazandırıyor. Bir zamanlar yeşil alan fakiri Denizli, son 9 yılda yapılan çalışmalar ile inanılmaz bir başarıya imza attı. Denizli'de 2004 öncesinde kişi başına 2 metrekare yeşil alan düşerken, bugün 10 metrekare yeşil alan miktarıyla Avrupa'nın birçok ülkesini geride bırakmış durumdayız. Çamlık Parkı, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı, Sümer Park, Bağbaşı Parkı ve Eskihisar Parkı şehrin farklı bölgelerinde Denizlililerin gözde mekanları haline gelirken Denizli Belediyesi şimdi ise vadi parkları dönemini başlattı. Bir yandan Akvadi Parkı’nın yapımı devam ederken geçtiğimiz hafta Sevindik Vadi Parkı’nın temelini attık. 6 ay gibi kısa bir sürede yapımını bitireceğiz. Tüm bunları yaparken bir yandan da kentin merkezinde bulunan ve zamana yenik düşerek yıpranan parkları yeniden düzenliyoruz. Yapacağımız yenileme ile Atatürk Parkı Denizli’nin en gözde mekanlarından biri olacak.”

Atatürk Parkı’nın alt kısmında yeraltında bulunan ve şu an kullanım dışı kalmış Sümer Bank Alışveriş Merkezi’nin de park ile birlikte yeniden düzenleneceğini ve burada farklı aktivitelerin gerçekleştirilebileceği bir etkinlik merkezinin oluşturulacağını dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Burada yapacağımız değişimle mevcut doğal yapı bozulmayacak ve ağaçlar korunacak. 6 bin metrekare alana sahip parkımızda oturma alanları genişletilecek. Alan peyzaj çalışmaları ile de mevsimlik çiçeklerle renklendirilecek. Çocuklarımız için oyun alanları genişletilecek. Ana yola bakan tarafta bulunan heykel ile parkın orta yerinde bulunan saat tadilat edilecek. Ayrıca Gazi İlköğretim Okulu ile park arasında kalan yolda özel günlerde günün anlam ve önemine göre sergi yapılacak, panolar konacak. Bu parkımız da Gzai Bulvarı’na yakışır hale getirilecek. Burada zaman geçirmek bir keyfe dönüşecek.”