Atanamayan Uzmanlar Derneği AUDER Genel Başkanı Ömer Çiftçi, yaptığı açıklamada, "Derneğimizi Ankara'da 8 kişilik küçük bir grupla kurduk kısa sürede çok hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Şu an mevcut üye sayımız 2000'in üzerindedir. 31 Aralık 2015 itibariyle Türk Silahlı kuvvetlerinden ayrılan uzman erbaşların sayısı 10 bin 200 civarındadır amacımız çeşitli sebeplerle ayrılan arkadaşlarımızın hepsine ulaşmak bir çatı altında toplamak ve Anayasamızın 92. maddesi gereğince halen herhangi bir kamu kurumuna ataması yapılamamış bu arkadaşlarımızın kamu kurumunda istihdam edilmesini sağlamaktır." dedi.

Kurulduğu günden bu yana büyük bir güçle yollarına devam ettiklerene belirten Çiftçi, "10 Şubat 2016'da yürürlüğe giren 6663 sayılı kanuna 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nde en az 2 yıl görev yapan uzman erbaşların açıktan atama yoluyla Kamu kurumlarına kurumun taktirinde ataması yapılır' ibaresi değiştirilerek bu atanma Hakkı süresi 7 yıla çıkarılmıştır. Bu kanunla binlerce ailenin umudu kırılmış ve bir çok arkadaşımızın işsiz kalmasına, atamalarının durdurulmasına neden olmuştur. Bizlerin sorunu, artık 1 iken 2 olmuştur. Yasanın kabul edildiği günden beri kanunun değiştirilmesine ve kanunun yürürlüğe girmeden önce istifa eden arkadaşlarımızı etkilememesi için büyük bir uğraş vermiş olup, milletvekillerimizin de destekleriyle ek madde çıkarılması söz konusu olmuştur. Yakın bir tarihte ek maddenin sevincini arkadaşlarımıza bizzat vereceğiz." dedi.

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Çiftçi, "Yalnız durum bununla sınırlı kalmayacak olup bizlerin asıl sorunu olan kamu kurumuna girişlerinin yüzde ikilik bir kota ile sınırlandırılması binlerce arkadaşımızı yine mağdur etmektedir. Konuya vakıf olarak atanamamış olan uzman erbaşları yakın tarihte alımı yapılacak olan, polis özel harekat timlerinde değerlendirilmesini talep etmekteyiz. Bu sebeple hem açıkta kalan işsizlik mağduriyeti yaşayan arkadaşlarımıza iş olanağı oluşturulmuş olacak hem de terörle mücadelede büyük bir etkileşim sağlanmış olacaktır" dedi.

Toplantıya Derneğin Ege Bölge Sorumlusu ve çevre illerdeki temsilcileride katıldı.