Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 83'üncü yıldönümü nedeniyle Denizli Valiliği binası önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Abdullah Acar, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, Sivil Toplum Teşkilatları temsilcileri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Tören, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak sonraki nesillere özgür ve bağımsız bir ülke bırakıp, Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Denizli’ye gelişinin 83'üncü yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle andıklarını söyledi.
Büyük bir özlem ve gururla Atatürk'ü bir kez daha andıklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefe hızla ilerliyoruz. Milli Mücadele ile Ege’de önemli bir yere sahip olan Denizli’yi savaş sonrası ziyaret eden Atatürk 83 yıl önce Denizli’ye gelmiş ve Denizli halkını onurlandırmış, gururlandırmıştır. Bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk’e hoş geldiniz diyorum" dedi.
Atatürk’ün Denizli’ye geliş yıldönümü dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Atatürk Koşusu’nda dereceye girenlere Vali Yardımcısı Abdullah Acar ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Bu arada tören öncesi fenalaşan bir öğrenci ambulansla hastaneye götürüldü. Öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.