2016 yılında yaklaşık 50 bin öğretmen ataması yapılacak. Bunlardan 30 bini Şubat ayında, kalanı ise Ağustos'ta atanacak. Ağustos'ta öğretmenlerin yüzde 70'i Doğu ve Güneydoğu'ya atanmıştı. Bu kez tüm Türkiye geneline atama yapılacak.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, şunları söyledi:
 
''Şubat ayında 30 bin öğretmen alınacak. Hem Şubat'ta hem Ağustos'ta yaptığımız öğretmen ataması sayısının ortalaması 50-52 bin arasında. 30 bin atanırsa geri kalan rakam da Ağustos'ta atanır diye düşünüyorum. Şubat'ta 81 ile atama yapılacak. Sınıf öğretmenliğinden ihtiyacımız 17 bin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden ihtiyacımız 16 bin, İngilizce'den 16 bin okul öncesinden ihtiyacımız fazla, Türkçe öğretmenliğinden fazla...''
 
Şubat'ta ataması yapılacaklar Eylül'de, Ağustos'takilerse 2017 Şubat'ında iş başı yapacak. 4 aylık eğitim süreci stajyer öğretmelik süresinden düşülecek, öğretmenler maaşlarını alacak.
 
Eğitimin öğretmenlerin atandıkları şehirde mi yoksa istedikleri şehirde mi verileceği ise henüz netleşmedi.
 
Aydoğdu bu konuda ise şöyle konuştu: ''Oradaki kültürel dokuyla ya da yerel dillerle ilgili öğretmenlerimize eğitim verilecek. 3 gün bu öğretmenlerimiz okulda öğretmenlerle derse girecekler. 4. gün idarecilerle, 5. gün de il ve ilçe müdürleri ile birlikte olacaklar.''