AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti'nin yarın yapılacak kongresine birçok siyasi parti ile birçok STK temsilcisinin de davet edildiğini söyledi. HDP'nin davet edilip edilmediği sorusu da Atalay'ın açıklamasıyla netlik kazandı. Atalay, HDP'nin de kongreye davet edildiğini açıkladı. Atalay'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Yarın kongremiz bu salonda yapılacak Türkiye'nin zorlu bir dönemden geçtiği bu dönemde kongremizi zamanında yapıyoruz. Seçime giderken yapacağız, 2001'den bu yana 5 kongre yaptık bu 6. kongremiz olacak. Bütün teşkilatımız, kurucularımızla burada buluşacağız. Salonumuz çok iyi hazırlandı bu kongreye mahsus yeniliklerimiz var. Basının burada rahat çalışmasına önem veriyoruz. Üst kurul olarak heyet olarak çalışmaları yürütüyoruz kongremizin coşku ve heyecanla yürümesi için gerekli tedbirleri aldık.

Kongremize 11 siyasi parti, 220 STK davet edildi. Bu kongremizde özel olarak engelli vatandaşlarımız için özel tedbirler alındı. Salona girişleri kendileri için özel olarak belirlenmiş alanları olacak.

Kongreye özel hazırlıklar yaptık ve kuruluştan bu güne partimizi yeni katılanlara nasıl tanıtabiliriz onun için filmler hazırlattık. Bu açıdan daha zengin bir kongre. Yaklaşık 800 basın mensubu kongre için akredite edilmiştir.

Bu süreci neler yaşandı benim gibi olanlar içinde yaşadı ama AK Parti hangi mücadelelerin içinden geldi onları yenilere anlatmamız gerekiyor. Burada bütün delegelere tablet dağıtıyoruz bu tabletin için parti programımız ve bütün seçim beyannameleri ve dokümanlarımız yer alıyor. Sessiz Devrim kitabımız yenilendi, bizzat kendimizin yazdığı bir kitaptır. Ben kendim AK Parti tarihini bir demokrasi tarihi olarak nitelerim. Hangi anayasa ve yasa değişikliklerin hikayesidir bu. Bütün bunlar AK Parti erdemliler hareketi olarak çıktı bu erdemliler hareketini buraya taşımak istiyoruz. AK Parti bir kadro hareketidir.

Türkiye Bülteni dergimizi biliyorsunuz partimizin bir envanteridir. Kongre özel sayısı olarak hazırlandı. Katılan bütün konuklara yetecek kadar baskısı yapıldı. İçine bir ek koyduk İngilizce olarak yabancı katılımcılara AK Parti'yi anlatıyoruz.

Sayın 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bey'e başbakanımız sözlü olarak davetini iletti, ama kendisi katılamayacak.

Tek adayımız Ahmet Bey o şekilde kongreye gidiyoruz.