Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar’da ikamet eden 68 yaşındaki Mehmet Tekay, gideceği her yere yıllardır at üstünde gidiyor. Şehir içinde görenlerin dikkatini çeken Tekay'a Ayrancılar halkı, 'atlı dede' diye hitap ediyor. 
Ayrancılar’da her ihtiyacı için çarşıya çıktığında atı ile birlikte giden Tekay, sempatik tavırları ve güler yüzlülüğü ile bölge halkı tarafından çok seviliyor. 30 yıldır at üstündeyim diyen Atlı Dede, “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) 'ömründe ata binmeyenler bir kere ipinden tutsun' hadisini duyduğum günden bu yana ata biniyorum. O günden bugüne hiç inmedim” dedi. 

"MASRAFSIZ, GİDECEĞİM HER YERE GİDİYORUM"
Gideceği her yere atı üzerinde giden atlı dede, teknolojiye ve son model araçlara inat atından vazgeçmiyor. Atına 'Meşeli' ismini veren Tekay, atına getirdiği köyün ismini verdiğini söyledi. Atın asırlar geçse de eskimeyecek bir binek olduğunu vurgulayan Tekay, “Hiçbir masraf yapmadan gittiğim her yere atım ile gidiyorum. Peygamberimizin hadisini de gerçekleştirdiğim için mutluyum. Ata binmeyi çok seviyorum. Ömrümün sonuna kadar attan inmeyi düşünmüyorum” şeklinde konuştu.