15 Temmuz’da Çardak Havaalanına getirilen ismini vermek istemeyen bir er şok açıklamalarda bulundu. Açıklamaya göre, 13 Temmuz Çarşamba günü Söke 11. Komando Tugayı'nda askerlik yaptığını söyleyen er Garnizon komutanının emri ile intikal olduğu gerekçesiyle Denizli 11. komando tugayına yaklaşık 300 er ve komutanları ile getirildiklerini ifade etti. Buraya getirilmelerinin ardından 14 Temmuz Perşembe günü tam tesisat 7 km yürüyüş yaptırıldıklarını söyleyen er, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün olduğu gece yine intikal gerekçesiyle Denizli Tugayından saat 23.00 sularında Tugay Komutanı dahil tüm komutanlarla beraber askeri araç mühimmatlarla Çardak havaalanına gönderildiklerini söyledi.

Çardak havaalanına götürülen erler yolda sosyal medya üzerinden darbe teşebbüsünün yaşandığını o esnada öğrendiklerini ifade etti. Çardak havaalanına getirilen erlerin askeri uçak gelmediği için sabaha kadar beton üzerinde yatırılarak bekletildiklerini söyleyen er,  16 Temmuz sabahı emniyet güçlerine silahlarını teslim ettiklerini, 16 Temmuz sabahı 4 sularına kadar ifade verdiklerini bildirdi. Er sözlerine şöyle devam etti;

 “Biz emir kuluyuz, hiçbir suçumuz yoktur. Allah bu hainlerin belasını versin. Benim gibi askerlik yapıp suçu günahı olmayan asker kardeşlerimize el kaldıranlara, küfür edenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Bizi içinde bulunduğumuz durumdan çok, gördüğümüz muamele üzdü. Allah da onları üzsün. Tek gerçek budur ve vatana ihanet edeceğine bu askerler kafasına sıkar yine o polise sıkmaz bunu bilin”