Bakan Sema Ramazanoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, “Asıl engel zihniyettedir. Biz o zihniyetlerdeki engelleri ortadan kaldırmak için buradayız. Zihinlerimizdeki engellerin kutup yıldızı da vicdanımızdır” dedi. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 13 yıl önce bütçesi ve hareket alanı olmayan bir devlet bakanlığı olduğunu hatırlatan Bakan Ramazanoğlu, bugün ise büyük bir bütçesi, taşra teşkilatları ve geniş hareket alanı olan bir bakanlık haline geldiğini söyledi.
Hükümete ilk geldikleri döneme ait bir anısını paylaşan Bakan Ramazanoğlu şunları kaydetti;
 “Hükümete henüz gelmiştik ve ev ziyaretleri yapıyorduk. 2 engelli çocuk ve hasta bir eşi olan kadının evine gittik. Ev derme çatmaydı ve kapıyı trajedinin, dramın en yoğun hali yüz çizgilerine işlenmiş bir kadın açtı. Kadın engelli çocuklarının altını gazete kağıdı ile bağladığını anlattı. Gözyaşlarımı tutamadım ve sosyal devlet adına çok şey yapmamız gerekiyor dedim. Yoksullukla mücadele edecek güce, bütçeye sahip icraatçı bir bakanlık gerekiyordu.” 
13 yılda evde bakım, sağlık, sosyal yardım hizmetlerinin koordine edilmesi ile engelli vatandaşlar konusunda belli bir standardın yakalandığı vurgulayan Bakan Ramazanoğlu, engelli ailelerinin yaşam kalitelerinin arttırılması için yapılacak çalışmalara ağırlık vereceklerini aktardı.
Bakan Ramazanoğlu, engellilerin günlük, saatlik ve yatılı kalabilecekleri merkezler ile engelli ailelerinin sosyalleşmesine fırsat tanınacağını ifade ederek, “Engelli ailelerini eve mahkum olmaktan kurtarmalıyız. Onların da konsere, sinemaya, tatile gitmeye ihtiyaçları var. Engelli ailelerinin ruh ve beden sağlığını iyi tutmamız lazım ki o evin içindeki iyilik hali ve yaşam kalitesi bir adım daha yukarıya çıksın” şeklinde konuştu. 
Bakanlığın mevzuat ve kanunlara esir olmayacağını belirten Ramazanoğlu, “Bir mevzuatı yazıp daha sonra o mevzuata esir olduğumuzda kendi ayağımıza pranga takmış oluyoruz. Eğer mevzuat veya kanun bize engel olursa biz onu değiştiririz, yolumuza devam ederiz.Bakanlığımızda bu dönemde mevzuata ve kanunlara teslim olmuş bir icraat olmayacak. Eğer bir uygulamada sıkıntı görürsek vicdanımızın dediğine bakacağız. Doğru olan vicdani olandır” değerlendirmesinde bulundu. 
Bakan Ramazanoğlu konuşmasının ardından Çelebi ve beraberindeki heyetin sorun ve önerilerini dinledi. 
Kabulde Ramazanoğlu”na bir engelli annesinin hediyesi olan Türk bayrağı takdim edildi.