Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Muratlar köyünün her yıl geleneksel olarak düzenlenen çiftçicemiyetinde köye gelen vatandaşlar önce Aşıklar Sokağı’nı ziyaret ediyor. Yıllardır devam eden bu gelenek ülkenin birçok ilinden gelen ziyaretçiler tarafından yaşatılıyor. Eş arayan genç, yaşlı bir çok kişi, gün boyunca bu sokakta dolaşarak kısmetini bulmaya çalışıyor.



KÖYDE YAŞAYANLARIN ÇOĞU, EŞİYLE BU SOKAKTA TANIŞTI

Aşıklar Sokağı sadece gençleri değil, ikinci baharını yaşamak isteyenleri de ağırlıyor. Bayramiç ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Aşıklar Sokağı’nı görmek, burada yürümek için birçok ilden ziyaretçi geliyor. Köyde yaşayanların çoğu da eşiyle bu sokakta tanıştığını ifade ediyor.



BİRÇOK İLDEN GELEN VAR

Köy Muhtarı İsa Korkmaz; kendisinin de eşiyle bu sokakta tanıştığını ifade ederek, "Genç kızlar yöresel kıyafetlerini giyip süslenerek, yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki bu yolda yürüyüşe çıkıyor. Erkekler de bu yolda yürüyerek eşlerini arıyor. Bu gelenek çok eskiye dayanıyor. Gençlerimiz burada birbirlerini görüp beğeniyor. Ben de komşu köyden olan eşimle bu sokakta tanıştım. Köy geçlerinin yüzde 90’ı bu sokakta eşlerini bulduğunu söyleyebilirim. Son yıllarda gazete, televizyon ve sosyal medyada haber olmasıyla sokağımıza ülkenin birçok ilinden ziyaretçi geliyor" dedi.



Denizli’den gelen bir genç ise Aşıklar Sokağı’nı bir arkadaşı vasıtasıyla duyduğunu ve arkadaşının daveti ile geldiğini ifade etti. Köy halkından Mehmet Aydoğan ise köylerinin ‘Aşıklar Sokağı’ ile tanınmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini, ülkenin birçok yöresinden gelen insanlarla dostluklar kurduklarını ve kendilerinin de bu kişilere misafir olmak için şehirlerine gittiklerini ifade ettiler.