Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel rantların kamuyla paylaşılması için hazırladığı yasa taslağıyla birlikte, imar değişikliği nedeniyle değeri artan bir gayrimenkulün değerinin bir kısmı devlete vergi olarak ödenecek.
Değeri artan bir gayrimenkulün değerlenen kısmının kamuyla paylaşılmasının öngörüldüğü yasayla ilgili olarak “Gelir getiren her şeyin mutlaka gideri de olur” diyen Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, “Vergi ödemek insanlar tarafından hoş karşılanmaz. Her ne kadar insanlar alım satım yaparken getiri elde etmek istiyorlarsa, devletin de arsa veya binaların değeri üzerinden bir bedel almak durumundadır. Zaten konuyla ilgili henüz netleşmiş bir şey yok. Bakanlık konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
Sektörün içerisinde bulunan bazı kişiler gelecek olan uygulamanın gelir vergisine tabi olması gerektiğini, uygulamanın çoğu Avrupa ülkesinde uygulandığını söylerken diğer yandan da yatırım yapacak olanların özellikle de yabancı yatırımcıların bu durumdan endişe duyacağını belirttiler.