Denizli’de Valilik toplantı salonunda düzenlenen törenle 148 engelliye navigasyon cihazı özellikli LG marka cep telefonu dağıtıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının  "Gören Göz Projesi" kapsamında gerçekleştirilecek olan Görme Engellilere Navigasyon Cihazı Dağıtım Programına Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilisi Sinan Saltık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ve görme engelliler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, görme engelli vatandaşlara yönelik yapılan Gören Göz Projesi ile günlük hayatta zorluk çeken engellilerin kendilerine özel navigasyon cihazı ile daha rahat bir yaşam süreceklerini dile getirdi.

Denizli’de 148 engelliye LG marka navigasyonlu akıllı cep telefonu vereceklerini belirten Altın, İl Müdürlüğüne başvuru geldikçe bu sayının artacağını söyledi. Bakanlık olarak engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla seferber olduklarına değinen Bakanlık Yetkilisi Sinan Saltık ise, “Bakanlık olarak engellilere dağıttığımız bu cihaz son derece modern bir alt yapıyı kullanıyor. Biz bakanlık olarak engellilerimizin rahat etmesi için çabalıyoruz. Bu amaçla bu cihazları engellilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Cihazımızın kullanımı son derece kolay. Sistemimiz sürekli olarak güncellenecek. İlk etapta biraz sıkıntı çekilebilir fakat verilecek olan eğitimle bu sorun çözülecektir. Biz bu konuda engelli arkadaşlarımıza yardım edeceğiz” dedi.

ENGELLİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ

Denizli’nin her yönüyle örnek bir şehir olduğunu dile getiren Vali Abdulkadir Demir, “Denizli’mizde engellilerimizin daha rahat yaşabilmesi için engelleri kaldırmak için uğraşıyoruz. Bizim amacımız engellilerimize her konuda destek olmak için uğraşıyoruz. Bu amaçla bakanlığımızın verdiği bu modern cihazlarımızı engellilere vermenin mutluluğu içindeyiz. İlk etapta 148 engelli vatandaşımıza bu cihazları ücretsiz vereceğiz. Cihazımızın piyasa değeri 2 bin TL. Ben buradan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.