CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, yaptığı açıklamada şöyle dedi. “Diyarbakır'da Silvan yolu Oğuzlar köyü yakınlarında zırhlı polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 3 polisimiz şehit edilmiştir. 1 Polisimiz yaralanmıştır. Öncelikle bu saldırıda hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerine rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Cizre ve Silopi'de okullar süresiz tatil, öğretmenler izinli.  Halk savaştan kaçarcasına şehri terk ediyor. Devlet ne yapıyor? Yoksa bu da mı muhalefetin veya parelelin işi?

1 Kasım seçimlerinden bu yana 32 polisimiz şehit olmuş, her gün Güneydoğu’daki illerde sokağa çıkma yasağı ilân ediliyor, hükümet var mı yok mu belli değil. Tek parti iktidarından beklenen istikrar böylemi sağlanacak?.

Sınır komşularımızla olan ilişkilerimiz bıçak sırtında. Talihsiz çıkışlarla Türkiye bir savaşın içerisine sürüklenmek mi isteniyor.
Hukuksuz yargılamalarla askerler, gazeteciler cezaevlerine gönderiliyor. Cezaevlerine konulan insanlar suçsuz bulunup, pardon denilerek, dışarı çıkarılıyor. Korku ve baskı  imparatorluğuna  mı gidiyoruz.?
Hükümet, acilen Güneydoğu Anadolu bölgesinde barışı sağlamalı. Türk-Kürt sorununa çözüm bulmalıdır. Ülkenin ve Anaların bağrı her gün gelen şehit haberlerinden biran önce kurtulmalıdır.”