Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 23 bin dönüm arazileri için yıllardır tapu bekleyen köylüler düzenlenen törenle tapularına kavuştu. 60 yıldır tapu bekleyen Arsa köyü sakinleri, tapulanan 4 bin 248 parselin sevincini yaşadı.

        Muğla'nın çiçeği burnunda ilçesi Seydikemer'e bağlı Arsa köyünde 60 yıldır tapu bekleyen vatandaşlar, mutlu sona erdi. Arsa köyünde 4 bin 248 parselin bulunduğunu 23 bin dönüm arazi üzerinde yapılan kadastro ve tapulama çalışması sonucu yaklaşık bin kişi tapularına kavuştu. Muğla İl Kadastro Müdürü Ali Çelik, Fethiye Tapu Müdürü Filiz Altay’ın yanı sıra kadastro mühendislerinin de katıldığı tapu dağıtım töreninde köy halkı büyük sevinç yaşadı.

        Muğla Kadastro Müdürü Ali Çelik verilen tapularla devletin de tapu sahibi olduğunu açıkladı. Arsa köyünde 4 bin 248 parsel sahibi yaklaşık bin kişiye tapularının teslim edildiğini kaydeden Çelik, vatandaşların yanı sıra okul, sağlık ocağı gibi resmi kurumların da tapularına kavuştuğunu böylelikle orman ile olan sorunların da ortadan kalktığını söyledi.

        Çelik, “Arsa köyündeki çalışmalarımız ilk olarak ihaleli çalışmalar kapsamında 2005 yılında başlamıştı. Öncelikle orman kadastro çalışmaları yapıldı. Daha sonra bizde vatandaşlarımızın arazilerini kadastrolamaya başladık ve bu çalışmalarımızı 2 ay önce tamamlayarak bugün vatandaşlarımızın tapularını teslim ediyoruz. Vatandaşlarımıza anayasal hak olan mülkiyet haklarının teslimini yapmış oluyoruz. Buradaki ilk çalışmalarda milli park sınırlarından dolayı biraz sıkıntılar yaşadık. Daha sonra Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün sınır çalışmalarının yeniden tespiti ile ilgili çalışma yapmasından dolayı vatandaşlarımız da tapularına kavuştular." diye konuştu.

        Arsa köyü muhtarı Ramazan Kahya da 60 yıl sonra tapularına kavuştukları için mutlu olduğunu söyledi. Bundan sonra Arsa köyü sakinlerinin huzur içinde hayatlarına devam edeceğini söyleyen Kahya, “Vatandaşlarımızın tapu sorunu ortadan kalkmıştır. Ev, arazi ve tapu sorunu kalkmıştır. Vatandaşlarımız rahat bir uyku uyuyabilirler.” dedi.

        Tapu sorunu nedeniyle yıllardır sıkıntı çektiklerini ifade eden köy sakinlerinden Mustafa Yerebakan da köyün kurulduğu günden bu yana tapusuz olduğunu söyledi. Tapu sorunu nedeniyle yıllardır tedirgin yaşadıklarını dile getiren Yerebakan, yetkililere teşekkür etti.