Denizli Medya Derneği Başkanı Mahmut Aydoğan, Türkiye genelinde TRT’den yaklaşık 800 kaşeli yurt muhabirinin işine son verilmesine teki gösterdi. Aydoğan, son yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından polis, savcı ve çeşitli kamu kurumlarında devam eden görevden almaların TRT’ye de sirayet ettiğini öne sürdü: “TRT’de yapılan kıyım, diğer kurumlardan çok daha acımasız olmuştur. Diğer kurumlarda sadece görev yeri değiştirilirken burada en alt düzeyde, kadrosu bile olmayan, yaptığı haber başına ücret alanların işine son verilmesi, işin vehametini ortaya çıkarmıştır. Artık bu muhabirler, işsiz kaldığından evine ekmek götüremeyecektir.” dedi.

TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a da çağrıda bulunan Aydoğan, “Sayın Arınç, muhabirlerin hangi kriterlere göre işinden atıldığını açıklamalıdır. Sorumluluğunun sadece bir kırmızı plaka otomobille makam koltuğu olmadığını anlamalı, bu haksızlığa artık son vermelidir. Sayın Arınç, kendi vicdanının sesini dinleyerek, kendi inisiyatifiyle mi yoksa üstünden gelen bir emirle mi bakanlığında operasyon yapmaktadır? Bakanlığında ve kendine bağlı kurumlarda Arınç, gerçek manada halen inisiyatif sahibi midir?” şeklinde konuştu.

Taşeron işçilerin bile kadroya geçirilmek için çaba sarf edildiği bir dönemde kaşe karşılığı ücretini alan muhabirlerin işten atılmasını, insaf ve vicdanın ölmesi olarak değerlendiren Aydoğan, “Haberi çıkmayınca evine ekmek götüremeyen bu muhabirleri işten atmak, artık insaf ve vicdanın öldüğünü göstermektedir. Bir köşe yararının işine son verildiğinde ayağa kalkan basın örgütleri, cumhuriyet tarihimizin en büyük muhabir kıyımı olan bu insafsızlığa da en az o kadar tepki göstermelidir.” dedi.