Denizli’de yapımı tamamlanan Dedeman Park Oteli’nin açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Arınç, aynı otelden Manisa’ya da istedi. İzmir’den karayoluyla Denizli’ye gelen Bülent Arınç, Ankara Asfaltı üzerinde yapımı tamamlanan Dedeman Park Oteli’nin açılışını yaptı. Açılış törenine, Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Başkanı Avni Örki, turizmciler ve davetliler katıldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, tarım ve sanayi şehri Denizli’de turizminde gelişmeye başladığını ancak kentin turizmden sadece yüzde 5’lik bir pay alabildiğini söyledi. Turizmle ilgili kentte önemli yatırımların olduğunu belirten Başkan Zolan, “İhracatta Türkiye’de 8. il olan Denizli, turizm sektörüne yapılan yeni yatırımlarla önümüzdeki yıllarda öne çıkacaktır” dedi.

Turizm daha da canlanacak

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’de il genelinde SSK’li olarak çalışan sayısının şuan itibariyle 170 bin seviyesinde olduğunu, kentteki turizm yatırımlarının ve turizm çeşitliliğinin arttırılmasıyla çalışan sayısının en az iki katına çıkacağını söyledi. Zeybekci, “Denizli’yi dünyada üç konuda birinci yapmak istiyoruz. Bunlardan ilki termal turizm, ikincisi traverten ve üçüncüsü ev tekstilidir. Ülkemizin 2023 hedeflerine 15 milyar dolarla destek vermeye hazırlanan Denizli’de turizmde her yıl gelişecek. İlimizin dört bir tarafında beş yıldızlı otellerin olmasını istiyorduk. Oteller bir bir yapılmaya başlanıyor” diye konuştu. Vali Demir’de Denizli’nin yılda 3 milyar dolarlık ihracat yaptığını hatırlatarak, “İhracatın ithalatı karşılama oranı ilimizde çok yüksektir. Denizli’de turizmde 170 bin yatağımız bulunuyor. Ancak potansiyelimiz çok yüksek. Denizli’de yeni yatırımlarla yatak sayımız daha da yukarılara çıkacaktır. Denizli yılda 2 milyondan fazla yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bu sayıda turizme yapılan yeni yatırımlarla daha da artacaktır ” Şeklinde konuştu.

Manisa’ya da istiyorum

Denizli’de güzel bir yerde otelin yapıldığını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ta aynı otelden Manisa’ya da istediğini söyledi. Bursa ile de yakından ilgili olduğunu hatırlatan Arınç, Bursa’da da böyle bir otele ihtiyaç olduğunu vurguladı. Denizli’nin bütün yolların kavşak noktasında olduğunu ifade eden Arınç, “Denizli’de tarım ve sanayi gelişti. Yakında büyükşehirde oluyor. Kentte yapılan bu tür büyük yatırımlarla ildeki istihdam ve katma değerde artıyor. Türkiye 2011’de 32 milyon turist sayısına ulaştı. Bu rakam 2002 yılında 20 milyon bile değildi. Özellikle yoğun turist ağırlayan güzel illerimiz var. Denizli’de bu illerimizin içinde olmalı. Denizli’ye 2 milyon turist geldiğini öğrendim, sevindim ancak Bursa için üzüldüm. Bursa’ya yılda 500 bin turist geliyor. Orada da turizmin hareketlenmesi için çalışmalar yapacağız.” Dedi. Konuşmaların ardından otelin açılış kurdelesi Başbakan Yardımcısı Arınç ve protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öğle yemeğinin ardından karayoluyla Ankara’ya gitti. Türkiye’nin ilk uluslararası otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International ikinci markası Dedeman Park Otel Denizli’de 120 oda bulunuyor. Otelde 4 ayrı toplantı salonunda, 20 kişiden 320 kişiye kadar olan toplantı ve etkinlikler yapılabilecek.