Şehir hayatında unutulmaya yüz tutmuş konuların başını komşuluk çekiyor. Öyle ki, bir apartmanda kimse kimseyi artık tanımıyor. Ancak Denizli'nin Çameli İlçesi'nde durum oldukça farklı. Bu farklılığın nedeni ise sadece  bir çorba...Çünkü kış aylarıyla birlikte neredeyse her evde Çameli  yöresel yemeği olan ve kış aylarının vazgeçilmez lezzeti  Arabaşı yemeği yada çorbası pişiriliyor. Aileler, akrabalarını ve komşularını davet ederek, topluca çorbanın tadına bakıyor. Her gün bir çok evde Arabaşı'nın tatlı telaşı evleri sarıyor. Arabaşı bahanesiyle aileler buluşuyor, sohbetler ediliyor bu arada da komşuluk ilişkileri korunuyor. Günümüzdeki komşuluk zayıflayan komşuluk ilişkilerine adeta Çameli'den Arabaşı ile mesaj veriliyor. 

ÇORBA ETRAFINDA BULUŞOYORLAR
Çorbanın gerçek adının "Araaşı" olduğunu belirten komşularını o gün davet eden  Mithat Akşit, Çameli'nin vazgeçilmezi Arabaşı ile ilgili bilgiler verdi. 
Asıl adının Araaşı olmasını ise Akşit, "Bunun sebebi çorbanın yemeklerde, öğün zamanlarında değil de yemekler arasında ve ekmeksiz yenilmesinden geliyor. Ancak zamanla çorbanın adının Arabaşı olarak değişti." dedi.
İlçede komşuluk ilişkilerinin güçlü tutulmasında Arabaşı'nın yerinin yadsınamaz olduğunu belirten Akşit,  "Bu güzel çorbamızı, birlik ve beraberliğimize vesile olması dileğiyle yıllar önce köyümüzde yaparak tüm insanlarımızı bir araya getirmek istedik. Yıllardır soğuk kış gecelerinin güzel bir yiyeceği olan Arabaşı çorbasını yaparak aileleri bir araya getiriyoruz. Güzel dostluklara vesile olmasını arzu ederek birçok evde her gün Arabaşı çorbası  hazırlanır" dedi.

ARABAŞI NASIL YAPILIR?
Bu sorunun cevabını veren Keziban Süel de,  çorbanın yapımı için bir gün önceden hazırlıklara başladıklarını  vurgulayarak, "Çorbanın içinde haşlanmış tavuk eti, salça, biber, karabiber, soğan ve diğer baharatlar katılır. Ancak bu yemeğin en önemli özelliği çorbanın yanında verilen hamurun yapımıdır. 
Arabaşı çorbası için hamuru Mısır unundan ve soğuması için sabahtan yaparız. Kaynayan suyun içine daha önce sıvı olarak yaptığımız Mısır unlu karışımı dökerek sürekli karıştırırız. İyice pişen hamuru tepsilere dökerek soğumaya bırakırız. Daha sonra sıcak çorbanın yanında hamurlar ikram edilir. Sıcak çorba ve soğuk hamur birlikte yenilir" dedi.