Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü’nün mezuniyet töreni, Aydın’da bulunan 2500 yıllık tarihi Tralleis Antik Kenti’nde gerçekleşti. 
ADIM Grubu’na bağlı üniversitelerin arkeoloji bölümleri her yıl bir antik kentte mezuniyet töreni düzenliyor. Geçen yıl Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Laodikya’da yapılan mezuniyet törenlerinin bu yılki adresi, Aydın Tralleis Antik Kenti oldu. 2013 -2014 eğitim öğretim yılı ortak mezuniyet törenine Adnan Menderes Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümleri katıldı. 
Törene ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı. 
Törene ev sahipliği yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, arkeoloji bölümü öğrencilerinin mezuniyet törenlerini Tralleis Antik Kenti’nde yapmasından mutlu olduğunu belirterek, "Kentimizde toplam 22 antik kent bulunuyor. Antik çağdaki ünlü kişiler, bizim topraklarımızın üstünde yaşamışlar. Bundan daha büyük bir zenginlik olmaz. Ülkemizde bu konudaki bilincin gelişmesi yönünde bu gençlerimizin çok olumlu katkılar yapacağına inanıyorum" dedi.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 2004 yılında kurulan ve 8 bin 500 öğretim üyesi ile 417 bin öğrenciye sahip ADIM Üniversiteleri işbirliğinin meyvelerini aldıklarını söyledi. Yerin altının yerin üstünden daha çok araştırılmaya muhtaç ve gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olduğunu belirten Bağcı, Anadolu için Asya ile Avrupa’yı birleştiren bir köprü tanımlamasının yetersiz olduğunu söyledi. Bağcı, "40 bin yıldan bu yana bir çok medeniyetlerin kurulduğu bu topraklarda Anadolu bir köprü değil; kültür, tarih, bilim, sanat, arkeoloji medeniyetler buluşmasının ortak noktası mekanların olduğu kutsal bir coğrafyadır. Bu yönde Laodikya’da Arkeoloji Araştırma Enstitüsü, Aydın’da Akdeniz Dilleri Enstitüsü, Afyon-Kütahya-Balıkesir bölgelerini kapsayan bölgede ise Termal Tedavi Araştırma Enstitüsü’nün kurulması konusunda çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi’nin konuşmalarının ardından, dört üniversiteden mezun olan 203 arkeoloji bölümü öğrencisi diploma belgelerini alarak, tarihi doku içerisinde kep atarak mezuniyet sevincini yaşadılar. 
ADÜ Arkeoloji ve Tiyatro Topluluğu öğrencilerinin hazırladığı "Troia İçinde Vurdular Beni" isimli tiyatro oyununun sergilenmesiyle tören sona erdi. Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin mezuniyet töreni seneye, Burdur’daki Üç Tümülüsler’in ev sahipliğinde gerçekleşecek.