Denizli’nin Çivril ilçesinde hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu’nun yaptırdığı, annesinin adını taşıyan Rasime Ana Kameroğlu Camisi ve Nevişet Kız Kur'ân Kursu törenle açıldı.
Denizli’nin Çivril ilçesinde hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu’nun yaptırdığı, annesinin adını taşıyan Rasime Ana Kameroğlu Camisi ve Nevişet Kız Kur'ân Kursu törenle açıldı. Törene Vali Abdülkadir Demir, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Bekilli Kaymakamı Akın Zor, Baklan Kaymakamı Mustafa Türkcan, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, İl Müftü Yardımcısı Kazım Tekkoyun, Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, hayırsever Kameroğlu ve eşi Nevişet Kameroğlu, daire müdürleri ve Çivrilliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kameroğlu, dinin gereği doğrultusunda hizmet etmek istediği için annesi adına cami yaptırdığını söyledi. Kameroğlu, “Hiçbir bireysel menfaatim olmadan, herhangi bir siyasi rüzgara kapılmadan Çivril’e, yurduma, milletime birçok hizmetler verdim. Bu hizmetlerime ölene kadar devam edeceğim. Bu dünyanın malına değer vermedim. Milletime nasıl hizmet edeceğimin, nasıl paylaşacağımın, nasıl bölüşeceğimin hesabını yaparak, imkânlarım doğrultusunda ulusuma hizmet etmeye çalıştım. Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Bundan böyle de imkânlarım ölçüsünde hizmet vermeye devam edeceğim.” dedi. Kameroğlu, Çivril Devlet Hastanesi’nin en kısa zamanda yapılmasını da ilgililerden istedi.

Vali Demir ise Kadir Kameroğlu’nun bugüne kadar yaptığı hizmetlere değinerek kendisine teşekkür etti. Demir, “Çivril, hayırseverleriyle bilinir. Çivril’e artık devlet olarak okul yaptırmıyoruz. Kadir Kameroğlu’nun yaptırdığı okulları artık sayamıyoruz. Bu güzelliğe ek olarak bir de cami yaptırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Çivril bizim için önemli, bu nedenle yatırımlar yapılıyor. Çivril’in çevre illerle yolu yapılıyor. Çivril’e geldiğimizde Kadir Bey bize, ‘Bu Denizlililer iyi bakmıyor.’ diye sitem eder. Bunun böyle olmadığını biliyor ama bizi teşvik etmek için yapıyor. Çivril’in tek eksiği kaldı; 100 yataklı Çivril Devlet Hastanesi’nin ihalesi bir ay sonra başlayacak ve en kısa zamanda yapılacak.” diye konuştu.

Ardından Vali Demir, hayırsever Kameroğlu’na hizmetlerinden dolayı onur plaketi verdi. Cami ise dualarla ibadete açıldı.