Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 Eylem Planı kapsamında açıklanan 121 Dev Proje içerisindeki Ankara Yolu Köprülü Kavşağı’nda çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Daha güvenli ve konforlu bir ulaşımla trafik kazalarının önüne geçmeyi hedefleyen, ayrıca zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacak olan proje kısa süre içerisinde Denizli halkının hizmetine sunulacak. Denizli-Ankara Karayolundaki her iki yönde trafik yoğunluğunu azaltacak projenin yüzde 70’i tamamlandı. Ramazan Bayramı nedeniyle yaşanacak yoğunluğu göz önünde bulundurarak ana arterdeki çalışmayı bitiren ve bayram öncesi trafiğe açan Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, projenin bir an önce bitirilmesi için büyük bir özveriyle çalışıyor. Denizli-Ankara Karayolu’nun yan kolları ve bağlantı yollarında çalışmalar devam ederken, 72 metrelik tünelin aydınlatma çalışmalarında da sona gelindi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında bir hayali daha gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Ankara Yolu Köprülü Kavşağı projesiyle, Sevindik ve Akhan kavşaklarındaki yoğunluk azalacak, yolun her iki yönünde gidiş ve dönüşler bu köprülü kavşak üzerinden yapılacak. Proje hayata geçtiğinde zaman ve yakıttan da tasarruf edilerek milli ekonomimize büyük bir katkı sağlamış olacağız” dedi. Ankara Yolu Köprülü Kavşağı’nın kısa süre içerisinde hizmete açılacağını ifade eden Başkan Zolan, “Ulaşıma dev yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanına kavuşmak için büyük gayret gösteriyoruz. Ankara Yolu Köprülü Kavşağı projemiz şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu. 

Akhan Kavşağı da tamamlanıyor

Öte yandan Ankara Köprülü Kavşağı ile birlikte devam eden Akhan Kervansarayı yanındaki virajlı yoldaki çalışmalarda da sona gelindi. Sık sık kazaların meydana geldiği yolu genişleterek daha güvenli hale getirecek proje, Ankara Yolu Köprülü Kavşağı ile birlikte hizmete açılacak. Bölgede istinat duvarı işlemleri tamamlanırken diğer yandan da Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ ekipleri tarafından alt yapı çalışmaları yapılıyor. Alt yapı çalışmalarının hemen ardından üst yapı çalışmalarının başlayacağı alanda Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından peyzaj çalışmaları da büyük bir titizlikle yürütülüyor.