Denizli Merkezefendi Anaokulunda yapılan programa Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Şube Müdürü Mustafa Vural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, İlçe Müdürü İbrahim Kargı, okul öncesi okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Anaokulu öğrencileri hazırlamış oldukları çevre kirliliği, güneş ve suyun önemini vurgulayan gösterilerini davetlilere sundu. Protokol ve davetliler projenin temalarını barındılar çalışmaları gezdiler. 

23 Nisan Anaokulu minikleri; gazlı içeceklerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkisine vurgu yapan deneylerini yaptılar. Saksılara maydanoz, ıspanak, vb. bitki tohumları ektiler. Son olarak da günün anlam ve önemi adına daha sonra bahçeye aktarmak üzere saksılara küçük ağaç fidanları protokol üyeleri tarafından dikildi.

Proje ile dönüşümü mümkün olmayacak kadar zor olan ülke toprağının, kaybedilmesi halinde yerine başka bir kaynak kullanılamayacağı ve toprağın sadece insanlar için değil hayvanlar ve bitkiler için de vazgeçilmez bir kaynak olduğu, yapılan araştırmalara göre bir parmak (2,5 cm) kalınlığındaki bir toprak tabakasının oluşması için 300 ile 1000 yılın geçmesi gerektiğinin okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinde farkındalık oluşturmak amacı ile çalışmalar planlanmaktadır. denildi.
Kısıtlı olan, doğal kaynakların etkin, verimli ve ekonomik kullanılması ile koruyucu anlamda çevre duyarlılığı yüksek, yeni yetişen nesillerde bir bilinç oluşturulması için bir dizi etkinlik gerçekleştirilerek bir farkındalık oluşturmak isteniyor. Bu projenin hedef kitlesi olarak seçilen ilköğretim düzeyindeki öğrenci grubunda daha etkili olacağı inancıyla geleceğe umutla bakabileceğimiz bilinçli ve sorumluk sahibi nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda hedef kitle için “TOPRAK ve SU” temalarını işlendiği hikâye kitapları, puzzle, animasyon CD’leri, afiş ve broşürler, resim yarışmaları gibi bir takım faaliyetler gerçekleştirilecektir.
 Projenin uygulamaya geçmesiyle birlikte, büyükşehirlerde yaşayıp, tarım faaliyetlerinin uzağında ve kent yaşamıyla bütünleşik bir biçimde büyüyen genç neslin, sahip olduğumuz kısıtlı kaynakları doğru, verimli ve sürdürülebilir bir biçimde kullanımına yönelik, bilinç yaratmayı amaçlamaktadır.