Denizli Büyükşehir Belediyesi kentte faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na bağlı 73 amatör spor kulübüne 245.000 TL ulaşım yardımında bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na bağlı kentteki 73 amatör spor kulübüne ulaşım yardımında bulundu. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi Amatör Futbol Takımları Ulaşım Yardım Töreni Çatalçeşme Oda Tiyatosu'nda düzenlendi. Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı Akın Çelik, Kızılcabölükspor Kulüp Başkanı Osman Duran ve amatör spor kulüplerinin yöneticileri katıldı. Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman amatör sporun yanında olduğunu belirterek, "Başkanımız son 5 yıldır Denizli amatör kulüplerine maddi ve manevi desteğini sürdürüyor. Gerek malzeme anlamında gerekse tesis anlamında her zaman amatör sporların yanında oldu. Bu günde amatörlerin önemli sıkıntılarından biri olan ulaşım konusunda da ulaşım desteği vererek kulüplerin rahatlamasını sağladı. Her zaman yanımızda oldukları için kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi

Destek Katlanarak Devam Edecek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli'nin amatör sporların başkenti olacağını belirterek, amatör sporun gönül işi olduğunu söyledi. Başkan Zolan, "Gerek paranızdan gerek vaktinizden harcayarak bir şeyler yapıyorsunuz. Bu çok önemli bir görev. Çünkü gençlerimize sahip çıkıyorsunuz.Yani geleceğimize sahip çıkıyorsunuz" dedi. Amatör spor kulüplerinin geleceğe sahip çıkma adına çalıştıklarına dikkati çeken Başkan Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde ve ilçelerde tesisler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Amatör sporlarda ulaşım anlamında sıkıntı yaşanıyordu. Biz de bir nebze olsun destek olmak istedik. Bu bir başlangıçtır. Bunları arttırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

Malzeme Desteği Bayramdan Sonra

Amatör spor kulüplerine düzenli olarak yaptıkları malzeme desteğinin bayramdan sonra gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Zolan, "Amacımız bütün amatör kulüplerimizin sıkıntılarını hep birlikte ortadan kaldırmak için çalışmak. Spor hayatın ta kendisidir. Sporda yenmekte var yenilmekte. Hayatta da aynı durum geçerlidir. O nedenle spora yapılan yatırım, hayata yapılan yatırımdır" dedi. Konuşmaların ardından Denizli'de faaliyet gösteren 73 amatör spor kulübüne toplamda 245.000 TL'lik çekleri Başkan Zolan tarafından dağıtıldı.