Alzheimer hastası olan 78 yaşındaki Neriman Sarıtaş’ın cesedi Torbalı’da İzmir-Aydın asfaltı kenarında bir su kanalının içinde bulundu. Geçtiğimiz Salı günü evden çıkan ve kendisinden 4 gündür haber alınamayan yaşlı kadının cesedini ise tarlasını sürmek için traktörüyle çalışan bir çiftçi tarafından bulundu. Talihsiz kadının oğlu Necati Sarıtaş, polis ve jandarmaya başvurmuş, gazetelere kayıp ilanı vermişti.
OĞLU ANNESİNİ TEŞHİS ETTİ
Dün sabah saat 09.00 sıralarında tarlasını süren A.S. isimli şahıs, dinlenmek için İzmir-Aydın asfaltı kenarında bulunan tarlasındaki gölgeliğe giderken, su kanalı içinde bir insan cesedi gördü. A.S. isimli şahıs hemen polise haber verdi. Olay yerinegelen polisler cesedin bir kadına ait olduğunu belirledi. Bölgeye çağrılan Olay Yeri İnceleme ekipleri ilk incelemeyi olay yerinde yaptı. Daha sonra ölen şahsın oğlu Necati Sarıtaş, teşhis için olay yerine gelip, annesinin teşhis etti.
CİNAYET Mİ, KALP KRİZİ Mİ?
Yaşlı kadının cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yetkililerin görüşüne göre Neriman Sarıtaş kalp krizi geçirdi. Ama bu kanalın içine nasıl girdiğini açıklayamıyor. Bir diğer düşünce ise cinayet şüphesi. Ancak polislerin tespitine göre bu da imkansız görünüyor. Üzerinde herhangi bir yara izi bulunmayan Sarıtaş’ın cesedi polis ekiplerinin yaptığı ilk incelemenin ardından Torbalı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Her şey Adli Tıp Kurumu’nun incelemesinin ardından açıklanacak ölüm nedenine bağlı durumda olduğu belirtildi.