ISPARTA (CİHAN)- Özel Isparta Altınbaşak Koleji, İstanbul’un fethinin 557. yıldönümü kutlamaları nedeni ile mehteran gösterisi düzenledi. Okul bahçesinde yapılan etkinliğe öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi.
Altınbaşak Koleji Müdürü Vahit Çiftçi, İstanbul'un fethinin 557. yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenleyerek öğrencilerini tarihin şanlı sayfalarına götürmek istediklerini söyledi.
    Türk milletinin sayısız zaferlerle süslediği tarih yolculuğunun en kutlu ve büyük adımlarından birisinin İstanbul'un fethi olduğunu kaydeden Çiftçi, 557 yıl önce Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fetihle bir çağın kapanıp, yeni bir çağın açıldığını hatırlattı.
    Köklü Türk medeniyetinin insanlık tarihine damga vurduğunu anlatan Çiftçi, tarih boyunca nice şöhretli komutanların surlarının önünden dönmek zorunda kaldığını ifade etti.
    Çiftçi, İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet'in sadece şehri değil, gönülleri de fethetmeyi başardığını ifade etti.
    Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul'u fethettikten sonra kentteki Bizans halkının din ve vicdan hürriyetine dokunmayarak, can ve mal güvenliklerini teminat altına aldığını ifade eden Çiftçi, “Hoşgörüsü, ileri görüşlülüğü ve adaletiyle tarihe geçen Fatih, İstanbul'u farklı din, dil ve kültürden insanların barış içerisinde yaşadığı bir dünya şehri haline getirmiştir.” ifadelerini kullandı.
CİHAN