Fethiye'de, altın otu toplamak için çıktığı kayalıklardan düşen çoban mahsur kaldı. Cep telefonuyla isteyen çoban, UMKE ve askeri helikopterin yardımıyla kurtarıldı.
Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde çobanlık yapan 60 yaşındaki İsmet Çelik, Akdağlar Büngüş mevkiinde yetişen altın otundan toplamak için Mopak Marina yanından dağa çıktı. Yaklaşık bin metreye tırmanan ve bir süre altın otu arayıp toplayan İsmet Çelik bir kayanın ucundaki otu almak isterken yaklaşık 5 metreden sarp ve dik kayalıklardan aşağı düştü. Sol ayağı kırılan ve zor durumda kalan İsmet Çelik cep telefonuyla yakınlarını arayıp yardım getirmelerini istedi. Yakınlarının 112 Komuta Merkezini araması üzerine UMKE ekibi hemen yola çıktı. Göcek'ten yaklaşık bin metre Akdağa tırmanan UMKE ekibi zirvenin 50 metre altında fark ettiği yaralı vaziyetteki İsmet Çelik'e ulaşıp ilk yardımı gerçekleştirdi. Bulundukları yerden yaralı İsmet Çelik'i taşımanın mümkün olmadığına kanat getiren ekip Dalaman Hava Meydan Komutanlığından Askeri Helikopter desteği istedi. 
Çoban İsmet Çelik için havalanan askeri helikopter, bir süre bölgede araştırma yaptıktan sonra yaralının yerini tespit etti. Aşağı inen askerler tarafından sedyeye bağlanan İsmet Çelik, helikoptere alınıp Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Genel durumunun iyi olduğu bildirilen Çelik'in, sol bacağının röntgeni çekilerek kırık olduğu tespit edildi. 
UMKE Fethiye Sorumlusu Ergün Kocagöz " Ekipteki Keziban Alabaş,Mustafa Eren,Hurşit Topal, Osman Çınarla birlikte komuta merkezinden ot toplamak için dağa çıkan ve düşerek yaralanan kişinin bulunması için talimat verilince Saat 15:00 gibi yola çıktık. Yaklaşık bin metrelik Göcek Akdağ zirvesine tırmandık. Dağ çok sarptı. Altın otu denilen bu mevsimde bulunan otu toplamak için çıkan İsmet Çelik'e yaralı vaziyette mahsur kaldığı yere kadar ulaştık ilk müdahaleyi olay yerinde yaptık. Dağın sarp ve dik olmasından dolayı Dalaman Hava Meydan Komutanlığından yardım istedik. Askeri Helikoptere yaralıyı verdik. Zor şartlarda can kurtamanın sevincini yaşadık" dedi.