Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, 4 Nisan 1997 yılında hayatını kaybeden Alparslan Türkeş’i minnetle ve saygıyla andıklarını söyledi.
Merhum Alparslan Türkeş’in, ölümünün 17’nci yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Alparslan Türkeş’i en iyi anlatan sıfatın “Başbuğ” olduğunu belirtti. Türkeş’in ömrünü milletine adadığını kaydeden Türkeş açıklamasında şunları kaydetti:
“Büyük davalar, tehlikelere ve zorluklara cesaretle göğüs geren, ömrü boyunca yılmamış, inançlı ve azimli insanların liderliği altında başlamış ve başarılmıştır. Rahmetli Başbuğumuzun ömrünü yarım asrı aşkın son bölümü, Türk milliyetçiliği hareketinin yaşadığı sorunlarla, gelişmelerle paralel bir seyir takip etmiştir. Hak’kın rahmetine kavuştuğu son ana kadar da davasına, yani Türk milletine ve Türk dünyasına hizmet etmeye devam etmiştir. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi, dimdik ve güçlü şekilde ayakta durmakta, Türk milletinin yegane ümidi haline gelmiş bulunmaktadır. Türk milliyetçileri, bu gerçeği hiçbir zaman unutmadan Başbuğlarının gösterdiği büyük hedeflere doğru akıp giden kutsal yolculuklarına yılmadan ve yorulmadan devam edeceklerdir.”