Denizli’de termal sağlık turizmine talebi arttırma ve pozitif imajı güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Valilik tarafından yapılan çalışmalar kapsamında sağlık turizmi alanında şehrin termal potansiyelini inceleyecek olan Alman medya mensupları, tur operatörleri, sağlık turizmi kongresi yapan kişiler ve uzman yöneticilerden oluşan 12 kişilik heyet Denizli’ye geldi.

Denizli
Valiliği ve Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği işbirliğiyle düzenlenen gezi kapsamında Alman Sağlık Medikal Federasyonu Başkanı Lutz Lungwitz, Sağlık Medikal Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stephan Ritter, Bad Soden Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Joachim Willms, gazeteciler Polly Tielebein, Karsten Urspruch ve Katja Barbara Heine, Öger Türk Tour Bölge Müdürü İsmail Polat, Mediplus Seyahat Acentesi Satış Müdürü Dieter Werner, Selta Med Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Özcan ve Satış Müdürü Zuzana Tatikova, Alman Olimpiyat Federasyonu eski üyesi Gerhard Schultz ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Demir, Denizli’deki termal turizmin gelişimi hakkında bilgi verdi: “İzmir, Denizli ve Afyonkarahisar’daki termal kaynakları ve potansiyeli görerek değerlendirme yapılacak. Alman Medikal Federasyonu, geçen yıl Karahayıt ve Sarayköy’deki projelerimizi inceleme fırsatı bulmuş, büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu tespit etmişti. Dolayısıyla bu ilişkilerimiz devam ediyor. İşin daha başındayız. Bu bölgelerimizde yatırım yapmak isteyen işadamlarımızla sürekli biraraya geliyoruz. Bu tür çalışmalar bize güç veriyor. Talepler arttıkça bu konuda daha hızlı adımlar atmamız gerektiğini görüyoruz.” Almanya ziyaretlerinde önemli tespitler yaptıklarını ifade eden Demir, “Bizim sahip olduğumuz hem termal kaynaklar hem de tarih ve kültür değerleri oradakilerden çok daha fazla. Almanya’nın bu konudaki tecrübesi ve bizim elimizdeki kaynakları biraraya getirerek kısa sürede bu işi başarabilmemiz önemli.” dedi.

Heyet, Sarayköy ve Karahayıt bölgesindeki termal otellerde incelemelerde bulunacak. Otel yetkilileriyle birebir görüşmeler yapılacak. Mutabık kalınırsa Almanya’dan, termal otellerde tedavi görmek üzere 7 ile 14 günlük turist akışı sağlanacak.