Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, markalaşma yolunun daha çok başında olduklarını ancak daha fazla dünyaya açılarak ve fuarlara katılarak bu açığı kapatabileceklerini söyledi. 
Denizli’de Albaraka tarafından düzenlenen ‘KOBİ’lerle Elele Yerelden Küresele’ isimli panel, Anemon Otel’de düzenlendi. Panele Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda davetli katıldı. Panele Avni Çelik, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, Albaraka Genel Müdür Yardımcısı Bülent Taban panelist olarak katıldı. Panel öncesi soruları yanıtlayan Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, markalaşmanın önemine değindi. Anadolu’da da markalaşmanın artması gerektiğini belirten Alkin, “Denizli, Türk sanayisinin en önemli lokomotif şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında ülkede en çok marka üretmesini istediğimiz şehri. Dünyada tekstil başta olmak üzere kritik önemdeki sektörlerde kimin çıkış yaptığına baktığımızda marka üreten ekonomilerin çok daha yüksek katma değere ulaştıklarını görüyoruz. Daha fazla global marka üretmeliyiz. Bunu tekstilde, otomotivde yapabilmeliyiz. Bunun için Türk KOBİ’lerine markalaşmanın neden önemli olduğunu, bunun için ne yapılması gerektiğini örnekleriyle anlatıyoruz” dedi.
Marka konusunda yolun daha çok başlarında olduklarını kaydeden Alkin, “Çünkü bu iş biraz sermaye ve entelektüel birikime dayanıyor. Anadolu’daki KOBİ’lerin markalaşma boyutunda biraz yön görmeye, biraz el verilmesine ihtiyaçları var. Profesyonel ekiplerle KOBİ’lerimizi bir araya getirmek suretiyle önemli dönüşümleri sağlamamız gerekiyor. KOBİ’lerimizin markalaşma yolunda aynı zamanda kullanacakları destekler var. Ekonomi Bakanlığı’ndan alacakları teşvikler var. Markalaşma için daha fazla dünyaya açılmak, fuarlara katılımı artırmak gerekir. Fuarlara katılarak, dünyada benzer şirketleri takip ederek bir Türk KOBİ’si olarak fırsatlar yaratmak çok önemli” diye konuştu.