SAMSUN (CİHAN)- Alaçam Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AL-DER)'nin düzenlediği 'Bahar Şenliği'ne katılan Hindistanlı öğrencilerin, Türkçe şarkı ve şiir dinletisi ile halk oyunları gösterileri çok beğenildi.

AL-DER'in organize ettiği bahar şenliği büyük bir coşku içinde kutlandı. Alaçam Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen şenliğe katılan davetlilerin büyük keyif aldığı gözlendi.
Karadeniz ve Hindistan halk oyunları, Türkçe şarkı dinletileri ve skeçlerle gerçekleştirilen bahar şenliğine, Alaçamlılar büyük ilgi gösterdi. Yakakent ve Bafra ilçesinden de programa gelenlerin katılımı ile salonda yer darlığı yaşandı, bir grup davetli programı sinevizyondan izledi.
AL-DER Dernek Başkanı Adem Güleryüz, toplumun birlik ve beraberliğine, sevgi bağlarının güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlen programın amacına ulaştığını söyledi. Güleryüz, "Türkçe Olimpiyatları için Hindistan’daki Türk okulundan Samsun’a gelen öğrencilerin öğretmenlerini örnek alarak, Türkçemizin gönüllü birer temsilcisi olduklarını ve ta Hindistan’dan gelerek güzel dilimiz Türkçe ile seslenen bu çocuklarımız, bizim bir araya gelmemizde katkıda bulunuyorlar. Örenciler ve kendilerini yetiştiren fedakar öğretmenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Alaçam Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu ise bu öğrencilerin kolay yetişmediğini, onları yetiştiren fedakar öğretmenlerin her türlü takdire layık olduklarını ifade ederek, öğrencilerin öğretmenleri Osman Çakır ile eşi Demet Çakır’a plaket takdim etti.
Programa katılan davetliler de Hindistanlı öğrencilerin güzel Türkçesi ve oynadıkları halk oyunlarının mükemmelliği karşısında takdirlerini ifade ederek, organizasyon heyetine teşekkür etti. Alaçam’da coşkulu geçen program, Hindistanlı öğrencilerle davetlilerin hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile son buldu.
CİHAN