Denizli Şube Başkanı Aydın KARACA, sendika binası önünde yaptığı aşure ikramı vesilesiyle konuklara yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi;
“İslam dünyası çok acı olaylar yaşıyor. Ülkemizde ve yakın coğrafyamızda her gün kan akıyor. Aynı havayı teneffüs ettiğimiz tüm insanlarla birlikte yaşadığımız bu topraklarda kavgaya değil, kardeşliğe büyük ihtiyaç var. Daha önce olduğu gibi, bugün de ayrılıklara, farklılıklara değil; bizi biz yapan ve birleştiren değerlerimizde buluşmaya her zamankinden daha çok muhtacız. En önemli ortak noktalarımızdan biri de Muharrem ayı. Peygamber Efendimiz'in (sas) sevgili torunu Hazreti Hüseyin'in şehit edildiği bu aydaki hüzün ve matem; meşrep ve mezhep farkı gözetmeksizin Ehl-i Beyt sevgisi taşıyan herkesin ortak değeri. Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'nın (sas) ciğerparesi Hazreti Hüseyin, İslam tarihi boyunca zulme, baskıya, istibdada ve haksızlığa direnişin sembolü olmuştur. Yaşadığımız bu zor ve sıkıntılı günlerde Hacı Bektaş-ı Veli'nin ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım' sözünden hareketle kardeşliğimizi tazelemek, ortaklıklarımızı hatırlatmak için insanlığın ikinci atası Hz. Nuh’tan beri tüm insanlığın ortak değeri olan Aşure gününün kuşatıcılığına, bereketine ve rahmetine Aktif Eğitimciler Sendikası olarak sığınmak istedik.
Hz. Hüseyin (ra) sevgisinde zirveleşen Hz. Peygamber ve Ehli Beyt sevgisi Sünnilerin de, Alevilerin de ortak değerlerindendir. Bu ortak değerler, Pir Sultan Abdal'dan Yunus'a, Alvarlı Efe'den Şah Hatayi'ye, Hak ve Ehl-i Beyt âşıklarının dizelerinde de görülmektedir. 
Yunus'un seslendiği gibi biz de barışa, birlikteliğe, sevgiye çağırıyoruz.
Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Bu dünya kimseye kalmaz…

"Bu etkinliğimizle herkesi kendi konumunda kabul ederek, İslam dünyasında ve ülkemizde barış içinde birlikte yaşama idealine mütevazı bir katkı sağlamayı amaçladı. Sadece üyelerine değil, tüm öğretmenlere ve sendika önünden gelen geçen hangi etnik köken, din, ırk vb. aidiyet hissinde olursa olsun hepimizin ortak atası olan Hz. Nuh’un (as) hatırasıyla birlikte bütün insanlığa gönlümüzü ve Aşure soframızı açtık.
Katılımınızla bizlere mutluluk verdiniz. 
Tüm arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum.
Afiyet olsun. ” dedi.