Pamukkale Belediyesi adeta bir dağı yerinden oynattı. Bölge sakinlerinden gelen istek üzerine Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in talimatıyla Ak Vadi Parkı ve TOKİ konutları arasında bulunan ve bölgeye hem görsel hem toz anlamında büyük sıkıntı yaratan 20 bin metreküp boyutundaki devasa tepenin kaldırılması için çalışma başlatıldı. Ege’nin en büyük parkı olan Ak Vadi Parkı ile bölgedeki konutlar arasında adeta perde olan tepe ağır iş makineleriyle tıraşlanmaya başladı. Kısa zamanda 2 bin kamyonluk hafriyat taşınarak tepe dümdüz edildi. Başkan Gürlesin, çalışmaları belirli aralıklarla bölgeye giderek takip etti. Çalışmaların bitmesiyle Ak Vadi Parkıyla birleşecek ve yeşil bir dokuya dönüşecek alanda Başkan Gürlesin, ekibiyle birlikte incelemelerde bulundu. 

“BÜYÜK BİR SIKINTIDAN KURTARDINIZ”

Alanda inceleme yapan Başkan Gürlesin’e bölge sakinleri ise böylesi bir çalışmayı gerçekleştirdiği için teşekkür etti. Tozdan kurtulduklarını belirten vatandaşlar hemen yanı başlarında olmalarına rağmen göremedikleri Ak Vadi Parkına görsel anlamda da kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Böylesi dev bir sıkıntıdan asla kurtulamayacaklarını düşündüklerini ileten vatandaşlar, “Hüseyin Başkanımıza isteğimizi ilettiğimizde, geri çevirmedi, olumlu karşıladı. Kısa zamanda bölgede çalışmalar başladı ve tepe adeta yerle bir edildi. Bizi büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Allah Hüseyin başkanımızdan razı olsun” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİ ÖNCELİĞİMİZ”

1 yıllık bir belediye olmalarına rağmen Pamukkale İlçesi’ne her platformda hizmet götürmeyi başardıklarını belirten Başkan Gürlesin, “ Biz bu makama halkımızın isteği ile hizmet etmek için geldik. Ve Pamukkale İlçemizin her noktasında halkımızın, bölgeni ihtiyaçlarını gidererek modern bir Pamukkale İlçesi yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Biz 1 yıllık belediye olmamıza rağmen, ilçemizin tamamında ortaya eserler çıkarmaya devam ediyoruz. Halkımıza hizmet için durmaksızın çalışıyoruz. 

O bölgedeki tepeyle ilgili halkımızın yoğun talebi üzerine inceleme yaptırdık. Ege’ni en büyüğü olan Ak Vadi Parkı ile TOKİ konutları arasında hem görsel anlamda hem de toz oluşumu anlamında büyük bir sıkıntı yaratıyordu. 20 bin metreküp yani 2 bin kamyonluk bir hafriyatın taşınması gerekiyordu. Çalışmaların talimatını verdik. Kısa zamanda çalışmalar bitirdik. Bu alan Ak Vadi parkımızla birleşerek yeşil bir dokuya bürünecek. Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.