Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın daveti üzerine Denizli’den Uşak’a geçerken Çal’ı unutmayan Akşener’e genel merkez tarafından kapatılan MHP Denizli il teşkilatı yönetimi ve partililer katıldı. Akşener’e Çal’a gelişinde ilçenin meşhur ürünleri hediye edildi. 
Çal Belediyesi önünde yaptığı konuşmada, Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde bulunduğu durumu vatandaşlara aktaran Akşener,  ‘Başbakan Meral’ tezahüratlarıyla konuşmasına başladı. 

Milliyetçi Hareket Partisi 1 Kasım’da aldığı yüzde 12 oy oranını kabul etmediklerini, MHP’nin oy oranının daha çok olduğunu fakat bu oranın son seçimlerde gerilediğini belirtti. 

21 Mart’ta 548 imzayla olağanüstü genel kurul istediklerini belirten Akşener, “548 imzayı parti merkezimize verdik. 3 hafta bekledik. Cevap gelmeyince yok hükmünde sayıldı. Tahkir edercesine böyle bir şey yok, hadi bakalım gidin mahkemeye, dediler. Aralarında Denizli İl Başkanının da bulunduğu Başkanlarımızla birlikte mahkemeye başvurduk. Sonucu bekliyoruz. Hakimlere güveniyoruz.“ dedi. 

Milliyetçilik ve demokrasinin ikiz kardeş olduğunu bildiklerini ve inandıklarını belirten Akşener, “Partimizde demokrasiyi reddetmeyi ve demokrasi dışı davranmayı da reddediyoruz, itiraz ediyoruz. 16 il başkanımız görevden alındı. Görevden alınma ağız alışkanlığı, keşke görevden alınsa, aslında illerimiz kapatılmıştır. Bu kapatma işlemi de bizim uzun yıllara yayılan, milliyetçi ülkücü hareket geleneğinde olmayan bir biçimde valilikler ve kaymakamlıklar üzerinden resmi yazıyla oldu. Birer birer 16 il başkanımız görevden alınmıştır. Partinin kapısına kilit vurulmuştur. Siyasi partiler sadece ihtilallerde kapatılmıştı. Şu anda kapatma evrakını imzalayan arkadaşımız şurada bir tur atsa 3 kişiyle tokalaşsın aferin diyeceğiz. Dolayısıyla millet kongre istiyor. Mutlaka yapılacak, hangi engellemeler yapılırsa yapılsın, nasıl kapatmalar yapılırsa yapılsın bu kurultay yapılacak. Niye yapılacak biliyor musunuz? Millet istiyor da ondan yapılacak.” dedi.
Çallı kadınların ilgi gösterdiği Akşener daha sonra Uşak’a haraket etti.