Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken’in cumhurbaşkanlığı karşılama törenindeki askerlerle ilgili attığı tweet üzerine AK Parti Denizli Gençlik Kolları dekana bornoz yolladı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından ilk olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı karşılarken ortaya çıkan ve 16 Türk Devleti’ni temsil eden askerlerle ilgili olarak Denizli’de ilginç bir olay yaşandı. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken’e ait olduğu iddia edilen bir Twitter adresinden bir fotoğraf paylaşılarak ‘Bu bornozu giyen hangi beyliği temsil ediyor?’ yazıldı. Bunun üzerine birçok yorum yapılırken, AK Parti Denizli Gençlik Kolları konuyla ilgili olarak ilginç bir tepki geldi. PTT önünde toplanan AK Partili gençler, yanlarında getirdikleri bornozu kutusuna koyarak dekana kargo ile yolladılar.
Burada basın açıklaması yapan AK Parti Denizli Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kılınç, "Kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız karşılama törenlerine 16 Türk Devleti’ni temsil eden askerlerin de hazır bulunması ile ilgili bir teamülü ekledi. Gençler olarak tarihi birikimimizi hatırlamak ve ondan güç almak anlamına gelen bu uygulamayı destekliyoruz" dedi.
Bu olayın bazı kesimleri rahatsız ettiğini kaydeden Kılınç, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı’nın attığı tweetten dolayı üzüntü duyduklarını söyledi. Kılınç, "Ancak bazı kesimleri bunu küçümsemektedir. Bu küçümseyici tavırlar milletimizin kadim dönemindeki birikimine oryantalist bir tavırla yaklaşmaktır. Bu vaka aydın kesimlerde de gözükmektedir. Son olarak Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken kendisine ait Twitter hesabından eski Türk Devletlerinden birini temsil eden bir askerin kıyafetini işaret ederek ‘Şu bornozu olan kişi hangi beyliği temsil ediyor?’ tweeti atmıştır. Elbette bu tweet dekanın ifade özgürlüğüdür. Ancak toplum önünde aydın olarak bulunan bir kimsenin böyle basit bir üslup kullanması bizleri üzdü. Dekana bu üslubu yakıştırmadık" diye konuştu.

"BORNOZ DENİZLİ’DE BOLCA ÜRETİLEN HAVLUDAN YAPILAN GİYECEKTİR"
Dekana bornozu hediye ettiklerini kaydeden Kılınç sözlerini şöyle tamamladı: 
"Biz ona söyleyelim. O kıyafet bir devletin askeri kıyafetidir. Elbette tarihte kaldı. Bornoz ise Denizli’de bolca üretilen banyodan çıkarken kurulanmak için kullanılan, önden açık, havludan yapılan giyecektir. Dekana bornozun somut halini yolluyoruz. Demokratik toplum düzeninde esprili bir dil geliştirmemize vesile olan dekana hediyemizdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz."
AK Partili gençler daha sonra PTT şubesine girerek bornozu dekana yolladı.