Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,  akıllı telefon kullanıcılarının karşılaştıkları istek dışı internet hizmeti  ücretlendirmelerinin önüne geçecek düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirtti.
 
Elvan, yazılı açıklamasında, mobil telefon kullanıcıları tarafından  internet hizmetiyle ilgili olarak istek dışı ücretlendirilmelerle  karşılaşıldığına ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK)   şikayetlerin iletildiğini kaydetti.
 
"Akıllı telefon kullanıcıları tarafından karşılaşılan istek dışı  internet hizmeti ücretlendirmelerinin önüne geçecek bir düzenleme üzerinde  çalışıyoruz" ifadesini kullanan Elvan, yapılacak düzenleme ile aboneden habersiz  internet hizmeti ücretlendirmesi sonucu oluşabilecek tüketici mağduriyetinin  engellenmesinin amaçlandığını belirtti.
 
Abonelik sözleşmelerinde hatların internet hizmetlerine kapatılması  hususunda tüketicilerin tercihlerini belirtebilmesi ve buna yönelik olarak  abonelik sözleşmelerinde gerekli değişikliklerin yapılmasının hedeflendiğini  vurgulayan Elvan, "Ayrıca  hattın açılmasını müteakip hatların internete nasıl  kapatılabileceği hususunda abonelerin SMS yoluyla bilgilendirilmesi de  hedefleniyor. İnternet hizmetlerinin online işlemler, müşteri hizmetleri, bayiler  aracılığıyla ve SMS ile kapatılıp açılabilmesi hususunda da düzenleme yapılması  gündeme alındı" değerlendirmesinde bulundu.
 
Elvan, telekomünikasyon hizmeti işletmecilerinin sistemlerinde gerekli  olabilecek çalışmaları 1 Temmuz 2015'e kadar tamamlamalarının amaçlandığını ve  konunun BTK tarafından kamuoyu görüşüne açıldığını bildirdi.