Öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirdikleri senaryo gereği minikler yaraları sardı, çadır kurdu ve yardım severliği yaşayarak öğrendi.
Ülkemizde her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası sebebiyle Gülsem Akıl Küpleri Gündüz Bakım Evi, okulda minikleri için bir dizi etkinlik düzenledi. Kızılay’ın önemini anlatmak ve afet durumlarında yapılması gerekenleri öğretmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte minikler, önce ilkyardım konusunda temel bilgiler edindi. Temel bilgilerin ardından miniklere, deprem ve trafik kazası sonrası yaralananlara nasıl tıbbi yardımda bulunulması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Okul içinde mizansen olarak hazırlanan Kızılay çadırları önünde miniklerin yaptıkları canlandırmalar, renkli görüntülere sahne oldu.

 “KARA GÜN DOSTU KIZILAY’I TANIDILAR”

Belirli gün ve haftaları minikleri için eğlenceli hale getirerek okulda işlemeye özen gösterdiklerini hatırlatan Gülsem Akıl Küpleri Gündüz Bakım Evi Kurucusu Nariye Çeven, “Kızılay Haftası nedeniyle hazırladığımız etkinlikle kara gün dostu Kızılay’ı miniklerimizin tanımasını sağlamayı amaçladık. Çocuklarımıza Kızılay’ın yaptığı çalışmaları öğretmenlerimizle eğlenceli hale getirerek Kızılay’ın görev ve sorumluluklarını öğrettik. Hazırlanan görsellerle de Kızılay sembolünün beyaz zemin üzerinde kırmızı hilalden oluştuğunu gördüler ve doğal afet durumlarını gözlemlediler. Çocuklarımıza bu sayede anlatmak istediğimiz önemli mesajları akıllarında kalacak şekilde vermiş oluyoruz ”diye konuştu