Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Akhan ve Kayıhan Mahallelerinde yaşanan su baskını sorununa çözüm buluyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Pamukkale İlçesi'ne bağlı Akhan ve Kayıhan Mahallesinde yağmur ve atıksulardan dolayı yaşanan baskınlara son vermek için çalışma başlattı. Pamukkale İlçesi'ne bağlı Akhan Mahallesi'nde, biriken yağmur sularının caddelerde ve Ankara karayolunda sorunlara neden olmasından dolayı DESKİ Genel Müdürlüğü, bölgede yağmur suyu hattı projesini hayata geçirdi. Çalışmalar kapsamında, DESKİ ekipleri bölgede yaşanan su baskını sıkıntılarına son vermek için bin 500 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşedi. Proje ile hem Akhan Mahallesi'nde oluşabilecek su baskınlarının, hem de Ankara karayolundaki trafikte karşılaşılan olumsuzlukların önüne geçilecek.

Kayıhan'a 2300 metrelik hat döşeniyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, bunun yanında yine Pamukkale İlçesi'nde bağlı Kayıhan Mahallesi'ndeki atıksu baskınlarına son vermek için başlattığı çalışmayı da sürdürüyor. Vatan Bulvarı ile Tekelpınar Caddesi'nin kesişiminde bulunan atıksu hatlarının yoğun olduğu, bu nedenle yağışlarda bölgede sıkıntı yaşandığı kaydedildi. Söz konusu hatların Kayıhan Mahallesi'nin büyük bir bölümünün atık suyunu taşıdığı, bölgede yaşanan baskınlara son vermek için çalışma yapan DESKİ, bu sorunu çözmek amacıyla proje geliştirdi. Bölgeye 2 bin 300 metre 600’lük beton boru döşeneceği, kısa süre sonra ise sorunun çözüleceği kaydedildi.